Još analiziraju koliko koštaju akcije A2A i Aca Đukanovića

Iz EPCG kažu da sa Deloitte uskoro završavaju posao
1 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 01.09.2017. 16:21h

Revizorska kuća “Deloitte” koja za 69.020 eura, procjenjuje vrijednost akcija pljevaljskog Rudnika uglja za potrebe Elektroprivrede Crne Gore još nije završila taj posao iako je prema Ugovoru trebalo da bude završen u roku od 30 dana od preuzimanja dokumentacije 24. jula.

Od te procjene zavisi po kojoj će cijeni državna EPCG otkupiti akcije u Rudniku od italijanske kompanije A2A i Aca Đukanovića, brata bivšeg premijera. Iz EPCG nijesu željeli da precizno odgovore zašto posao kasni i kada će biti završen.

“Renomirana kompanija Deloitte, koja u skladu sa tenderskim uslovima, vrši savjetodavne usluge za EPCG i radi studiju opravdanosti ulaganja i procjena preduzeća Rudnik uglja Pljevlja, finalizuje potrebni dokument i trenutno se obavljaju posljednje razmjene finansijskih dokumenata i informacija u cilju što kvalitetnije realizacije Studije. Kada pomenuti dokument bude završen i analiziran u kompaniji biće predstavljen javnosti na upoznavanje”, saopšteno je juče “Vijestima” iz EPCG.

Očekivalo se ranije da će posao procjene akcija Rudnika uglja biti završen do 4. avgusta, kako je to predviđeno Ugovorom o pružanju usluga, a to je i javno najavljivao predsjednik borda EPCG Đoko Krivokapić.

Kako se otegla procedura potpisivanja konsultantskog Ugovora i razmjena dokumenata poštom, Deloitte je produžen prvobitni rok za završetak procjene vrijednosti akcija Rudnika.

Ugovoru o ovom poslu ispred EPCG je tada potpisao bivši izvršni direktor Tonino Maljo. Predstavnici A2A više nijesu u EPCG.

A2A i brat bivšeg premijera Aco Đukanović tražili su još početkom ove godine da im EPCG akcije Rudnika otkupi po cijeni od 6,5 eura.

Skupština EPCG je 31. januara ove godine usvojila odluku da razmotri ponudu. A2A posjeduje 39,49 odsto, a Đukanović oko 12 odsto akcija. Po ponuđenoj cijeni dobili bi 17 miliona.

Bonus video: