Milatović: Otvaranje crnogorske ambasade u Rijadu ojačaće dodatno odnose sa Saudijskom Arabijom

Predsjednik razgovarao sa saudijskim ministrom turizma Ahmedom Al Katibom

4690 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Otvaranje crnogorske ambasade u Rijadu i intenzivna ekonomska saradnja i privlačenje stranih investitora iz Saudijske Arabije ojačaće dodatno odnose dvije zemlje i otvoriti novu perspektivu razvoja, na obostrano zadovoljstvo naših zemalja, kazao je predsjednik Jakov Milatović tokom sastanka u Rezidenciji na Cetinju sa ministrom turizma Saudijske Arabije Ahmedom Al Katibom.

Iz kabineta predsjednika je saopšteno da je Milatović zatražio podršku za otvaranje ambasade Crne Gore u Rijadu i da je dobio pozitivan odgovor sagovornika po tom pitanju.

Tema razgovora bilo je dalje jačanje bilateralnih odnosa između Saudijske Arabije i Crne Gore. Dvije strane potvrdile su, kako se navodi, svoju posvećenost unaprjeđenju saradnje na svim poljima, posebno u oblastima turizma, obrazovanja i infrastrukture.

Milatović je dobio jpoziv da učestvuje na konferenciji „Future Investment Initiative“ krajem oktobra u Rijadu.

Al Katib je, kako je saopšteno, naglasio posvećenost Saudijske Arabije podršci razvojnim projektima koji idu u korist trenutnom i budućem rastu Crne Gore, i u tom smislu istakao podsticajnu podršku Saudijske Arabije od tri miliona američkih dolara za razvoj obrazovnog sektora u Crnoj Gori.

Sagovornici su pozdravili današnje potpisivanje Memoranduma o razumijevanju u oblasti turizma između dvije države. Razgovarali su i o kandidaturi Saudijske Arabije za održavanje Svjetske izložbe EXPO u Rijadu 2030. godine. Milatović je pozdravio kandidaturu Saudijske Arabije za EXPO 2030. i kazao da će Crna Gora s pažnjom razmotriti podršku toj zemlji.

Bonus video: