Radovi na “Pet Danica” od jeseni

Tender za izvođača radova na šetalištu u Herceg Novom završava se krajem sljedećeg mjeseca

7990 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Shutterstock.com
Herceg Novi, Foto: Shutterstock.com

Rekonstrukcija šetališta “Pet Danica” od Meljina do hotela “Plaže” u Herceg Novom koštaće milion i po eura sa porezom na dodatu vrijednost (PDV) dok bi radovi u slučaju uspješnog tendera, mogli početi najranije u oktobru. To je “Vijestima” zvanično rečeno iz Službe za uređenje i izgradnju Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom, iz koje su kazali da je rok za završetak radova devet mjeseci.

“Rješenje između ostalih obuhvata radove na popločavanju hodnih staza i odmorišta, sanaciju oštećenih djelova parapetnog zida, postavljanje ograde na djelovima dionice, uvođenje dodatne rasvjete, uređenje zelenih i ozelenjavanje slobodnih, zapuštenih površina, opremanje adekvatnim urbanim mobilijarom”, ističe se u odgovoru Službe Morskog dobra.

Iz Službe su podsjetili da je inicijativu podnijela Opština Herceg Novi, projektnu dokumentaciju uradila Agencija za izgradnju i razvoj te opštine dok je JP Morsko dobro obezbijedilo novac.

Kako se navodi u odgovoru, radi se o dionici dugoj 1,7 kilometara na kojoj će novokomponovana trasa najvećim dijelom zadržati gabarite postojećeg šetališta, pri čemu će i stara javna rasvjeta biti zamijenjena novom LED. Dodatno se ističe da su na odmorištima predviđene drvene klupe. “Rješenjem je predviđeno da šetalište bude popločano dvoslojnim prefabrikovanim betonskim pločama, u svjetlo sivoj boji ili drugoj pastelnoj boji prilagođenoj mediteranskom ambijentu. Odmorišta se popločavaju istim betonskim elementima”, kazali su iz Službe.

Tender za rekonstrukciju šetališta “Pet Danica” na ovoj trasi, trajaće do 24. avgusta.

Bonus video: