HE "Perućica" u pogonu od 15. septembra, Regionalni vodovod tražio odgađanje

Regionalni vodovod je tražio odgađanje kako bi dotok vode u rijeku Moraču ostao na najnižem nivou i obezbijedio mjerenje parametara vodostaja u okviru aktivnosti izgradnje privremenog nasipa u sklopu projekta provjere uticaja voda Morače na kapacitete izvorišta “Boljesestra”

2693 pregleda 0 komentar(a)
Foto: EPCG
Foto: EPCG

Elektroprivreda je saopštila da će Hidroelektrana "Perućica", umjesto od danas, biti u pogonu od 15. septembra, na zahtjev Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.

Kazali su da je ta "Perućica" spremna za početak proizvodnje po planu, nakon remontnih radova, ali da su odlučili da izađu u susret zahtjevu pomenutog preduzeća.

Regionalni vodovod je tražio odgađanje kako bi dotok vode u rijeku Moraču ostao na najnižem nivou i obezbijedio mjerenje parametara vodostaja u okviru aktivnosti izgradnje privremenog nasipa u sklopu projekta provjere uticaja voda rijeke Morače na kapacitete izvorišta “Boljesestra”.

"Radove na nasipu moguće je realizovati u periodu niskog vodostaja koje je trenutno prisutan, a na koji utiče i proizvodnja HE Perućica. Mjerenje će ukazati na uticaj i povećanje kapaciteta tog izvorišta i pouzdano snabdijevanje vodom Crnogorskog primorja. Sagledavajući energetski bilans i poziciju EPCG u septembru, a cijeneći interes društva u rješavanju problema vodosnabdijevanja primorja sa vodoizvorišta 'Boljesestra', donesena je odluka da se početak rada HE Perućica odgodi do 15. septembra", zaključuju iz Elektroprivrede.

Bonus video: