Milatović: Važno je da Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju bude jedan od prioriteta novog saziva Skupštine

"I ovaj zakon je Skupština Crne Gore dostavila bivšem predsjedniku radi proglašavanja, u odnosu na šta on nije postupio u utvrđenim Ustavnim rokovima"

8227 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predstavnicima radnika rudarsko- metalske industrije na temu izmjena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji bivšim radnicima u ovoj oblasti omogućava olakšani odlazak u penziju, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je i ovaj zakon Skupština Crne Gore dostavila bivšem predsjedniku radi proglašavanja, u odnosu na šta on nije postupio u utvrđenim Ustavnim rokovima.

Navodi se da se radi o aktu koji je prethodni saziv Skupštine Crne Gore donio nakon što je raspušten.

"Važno je da ovaj zakon bude jedan od prioriteta novog saziva Skupštine Crne Gore, kako bi se riješilo pitanje za gotovo 120 radnika bivših metalskih preduzeća, u čemu imate moju punu podršku", saopštio je Milatović.

U saopštenju piše da su predstavnici radnika kazali da godinama bezuspješno kucaju na mnoga vrata kako bi riješili problem, i da je od najvećeg značaja što Milatović prepoznaje probleme građana i spreman je na njihovo rješavanje.

"Predsjednik je naglasio da će, u okviru svojih nadležnosti, doprinijeti rješavanju ovog važnog pitanja, kako bi radnici rudarsko-metalske industrije ostvarili prava i pravne interese koje predviđa ovaj zakon", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: