Ibrahimović: Situacija na gradilištu na rekonstrukciji puta Rožaje - Špiljani jako loša, opravdavam proteste

Ibrahimović je istakao zahtjev da se ubrza dinamika izvođenja radova i u najkraćem roku poveća broj radnika i mehanizacije na gradilištu kao i da se uspostavi bolja organizacija rada, kako bi se radovi završili u što kraćem roku i na kvalitetan način te kako bi se smanjile negativne posljedice na život stanovnika koji gravitiraju ovom putnom pravcu

9410 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MKI
Sa sastanka, Foto: MKI

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović ocijenio je situaciju na gradilištu na rekonstrukciji puta Rožaje - Špiljani jako lošom i istakao je da razumije i opravdava proteste i negodovanje stanovnika ovog kraja.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) je saopšteno da nakon što je u prethodnom periodu u MKI održano više sastanaka sa menadžmentom kompanije Štrabag, a uslijed nezadovoljstva situacijom na gradilištu na rekonstrukciji puta Rožaje - Špiljani, na zahtjev Ibrahimovića danas je održan sastanak sa Hajmom Obervinklerom - tehničkim direktorom kompanije Štrabag iz Beča.

Ibrahimović je istakao zahtjev da se ubrza dinamika izvođenja radova i u najkraćem roku poveća broj radnika i mehanizacije na gradilištu kao i da se uspostavi bolja organizacija rada, kako bi se radovi završili u što kraćem roku i na kvalitetan način te kako bi se smanjile negativne posljedice na život stanovnika koji gravitiraju ovom putnom pravcu.

"Podvukao je da ranija obećanja i rokovi koje su predstavnici izvođača predstavili kao realne za završetak radova nisu ispoštovani, te da to ozbiljno ugrožava kvalitet života ljudi na tom području ali i renome kompanije Strabag. Naglasio je takođe je da je prioritet današnjeg sastanka da svi uključeni u projekat predlože konkretne korake i rokove u kojima će određene faze projekta biti završene i predložio sedmično izvještavanje sa terena i obilazak gradilišta, kako od strane predstavnika izvođača radova, nadzora, Uprave za saobraćaj i nadležne inspekcije, tako i od strane predstavnika MKI", piše u saopštenju MKI.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je predstavnik Štrabaga istakao da su svjesni neophodnosti uvećanja broja izvršilaca i građevinske operative i predočio prisutnima određene korake koje je menadžment kompanije već preduzeo na tom planu.

"Zaključeno je da se u najkraćem periodu očekuje vidno inteziviranje dinamike izvođenja radova i poštovanje dogovorenih rokova", poručili su iz MKI.

Sastanku su prisustvovali ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović, državni sekretar Admir Šahmanović, generalni direktor za državne puteve Miroslav Mašić, generalni direktor za inspekcijske poslove Mirsad Ćatović, sekretarka MKI Mirsada Bošnjak, direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović sa saradnicima, predstavnici Nadzora iRD Engineering, kao i gdin Obervinkler sa saradnicima iz predstavništva Štrabaga iz Beograda i Podgorice.

Bonus video: