Međunarodni kongres računovođa i revizora u Ulcinju od 21. do 23. septembra

Iz ISRCG su naveli da će se u toku trodnevnog trajanja Kongresa, predstaviti više stručnih/naučnih tema, implementiranih kroz prezentacije, od strane predavača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i predstavnika međunarodnih institucija, nadležnih za poslove računovodstva i revizije

3249 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ISRCG
Foto: ISRCG

Jedan od najzanačanih događaja za računovdstveno-revizorsku profesiju, XVIII Međunarodni kongres računovođa i revizora, u organizaciji Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG), održaće se od 21. do 23. septembra u hotelu "Azul Beach Resort Montenegro" u Ulcinju, saopšteno je iz ISRCG.

U saopštenju se dodaje da je tema ovogodišnjeg Kongresa "Računovodstveno/revizorska profesija u funkciji implementacije ciljeva održivog razvoja", koja je kako su kazali iz ISRCG privukla veliku pažnju i interesovanje, kako računovodstveno-revizorske profesije, tako i akademske zajednice, javnog sektora, bankarskog sektora i šire javnosti.

"ISRCG ulaže znatne napore da isprati trendove na tržištu, a u tom smislu, svoje događaje posveti najaktuelnijim temama u cilju unaprijeđenja prvenstveno računovodstveno-revizorske profesije, ali i ekonomije i privrede u širem smislu", piše u saopštenju.

Iz ISRCG su naveli da će se u toku trodnevnog trajanja Kongresa, predstaviti više stručnih/naučnih tema, implementiranih kroz prezentacije, od strane predavača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i predstavnika međunarodnih institucija, nadležnih za poslove računovodstva i revizije – Međunarodne federacije računovođa (IFAC), Evropske federacije računovođa (AE), Mediteranske federacije računovođa (FCM), IFRS fondacije, kao i međunarodnog Udruženja sertifikovanih licenciranih računovođa (ACCA).

"Učesnike Kongresa će pozdraviti i aktivno na njemu učestvovati predstvanici nadležnih državnih institucija i regulatora – Vlade Crne Gore, Ministarstva finansija, Uprava prihoda i carina, Državne revizorske institucije, Privredne komore Crne Gore, kao i Centralne banke Crne Gore. Sam događaj se organizuje hibridno, odnosno, učesnici će pored praćenja uživo, istom moći pristupiti i direktnim prenosom preko online platforme", kazali su iz ISRCG .

ISRCG
foto: ISRCG

Oni napominju da već 18. put put organizuju Međunarodni kongres računovođa i revizora.

"Događaj, iz godine u godinu, privlači sve veći broj učesnika i predavača. Naime, na ovogodišnji Kongres očekuje se preko 400 prijavljenih učesnika, među kojima su: profesionalne računovođe iz zemlje i regiona, finansijski direktori, risk menadžeri, interni revizori, eksterni revizori, unutrašnji revizori, državni revizori, procjenjivači, računovođe u javnom sektoru, poreski inspektori i mnogi drugi", kazali su iz ISRCG.

Navode i da će učesnici, pored slušanja predavanja najeminentnijih predavača i networkinga, imati priliku da učestvuju i na panelima (okruglim stolovima), a organizovaće se četiri okrugla stola:

  • Crna Gora između sadašnjosti i budućnosti – Nova razvojna perspektiva, Moderator: Prof. dr Anđelko Lojpur;
  • Finansijska stabilnost i ekonomski oporavak u uslovima visoke inflacije, Moderator: Prof. dr Vinko Nikić;
  • Primjena vještačke inteligencije u računovodstvu i reviziji, Moderator: Prof. dr Dragoljub Janković;
  • Računovodstvo i revizija u privrednim društvima i javnom sektoru, tranzicija ka zelenoj ekomomiji i ESG ciljevima, Moderator: Prof. dr Milan Lakićević.
ISRCG
foto: ISRCG

Organizatori su pozvali sve zainteresovane, da se prijave za učešće na Kongresu, a to mogu učiniti preko zvanične web stranice ISRCG ili slanjem prijave na mail ana.sofranac@isrcg.org.

Bonus video: