MKI: Crna Gora i Kosovo nastaviće saradnju na realizaciji važnih projekata iz putne infrastrukture

“Na bazi prethodno pomenutih aktivnosti, u Vladi Kosova u Prištini održan je sastanak delegacija dvije države, u cilju definisanja narednih koraka implementacije ovih važnih infrastrukturnih projekata”

1130 pregleda 3 komentar(a)
Ervin Ibrahimović i Liburn Aliu, Foto: Vlada Crne Gore
Ervin Ibrahimović i Liburn Aliu, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora i Kosovo nastaviće saradnju na realizaciji važnih projekata iz putne infrastrukture, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Kao rezultat dobre i intezivne saradnje kroz više bilateralnih susreta, potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović, je u oktobru prošle godine u Rožajama sa ministrom životne sredine, prostornog planiranja i urbanizma Kosova, Liburnom Aliuom, potpisao Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između nadležnih ministarstava dvije države.

Tada je potpisan i prateći Protokol kojim je definisan spisak projekata od zajedničkog interesa za buduću implementaciju: put Plav-Dečani i Rožaje-Peć i put Kolašin-Peć-Priština.

“Na bazi prethodno pomenutih aktivnosti, u Vladi Kosova u Prištini održan je sastanak delegacija dvije države, u cilju definisanja narednih koraka implementacije ovih važnih infrastrukturnih projekata”, navodi se u saopštenju.

Aliu je dao podršku radu operativnih timova.

“Nakon što su strane razmotrile status aktivnosti na svojim teritorijama, predstavile strateški značaj navedenih projekata, dogovoren je naredni slijed koraka, kako bi se implementacija pomenutih projekata i unaprijedila, ubrzala, i uključila u predstojeće inicijative za unapređenje saobraćajne povezanosti na Zapadnom Balkanu”, dodaje se u saopštenju.

Tokom sastanka, strane su zajednički konstatovale da implementacija pomenutih projekata može doprinijeti implementaciji ciljeva koji se povezuju sa trgovinskim i transportnim olakšicama, te kreiranjem jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu.

Bonus video: