Ponovo višesatna kašnjenja na letovima "ToMontenegra"

Avion za Kairo koje je trebao da poleti u 9:00 časove, krenuo je sa dva i po sata zakašnjenja. Sada navedeno da će kasniti i njegov povratak koji je bio predviđen za 15:30. Najavljeno je i kašnjenje drugog aviona koji je u 15:30 trebao da poleti za Cirih

12675 pregleda 43 reakcija 16 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Miljana Kljajić
Aerodrom Podgorica, Foto: Miljana Kljajić
Ažurirano: 13.09.2023. 15:36h

Kašnjenje letova "ToMontenegro" sa podgoričkog Aerodroma nastavljeno je i danas, zbog poremećaja reda letjenja isljed novih ispada zakupljenih aviona.

Avion za Kairo koje je trebao da poleti u 9:00 časove, krenuo je sa dva i po sata zakašnjenje u 11:31. Sada je na sajtu Aerodroma navedeno da će kasniti i njegov povratak koji je bio predviđen za 15:30.

Najavljeno je i kašnjenje drugog aviona koji je u 15:30 trebao da poleti za Cirih, kao i njegov povratak na podgorički Aerodrom koji je bio predviđen za 19:55.

Let za Pariz, koji je zbog tehničke neispravnosti zakupljenog aviona juče otkazan, najavljen je za danas u 17:35, međutim naknadno je na sajtu Aerodroma Crne Gore taj termin izmijenjen za 18:35.

Prema informacijama "Vijesti", prije dva dana je iz saobraćaja zbog tehničkih problema ispao zakupljeni "embraer", a juče i "airbus" koji nije ni poletio za Pariz.

Ovi avioni su pod spornim okolnostima zakupljeni u aprilu i junu ove godine, a do sada su imali više ispada zbog čega se narušava i let letjenja i kod druga dva aviona u vlasništvu "ToMontenegra".

Kašnjenja će izazvati višemilione gubitke u poslovanju, na što je upozoravao u junu smijenjeni član odbora direktora Vukadin Stojanović koji je ostalim članovima uprave kompanije mjesecima slao više dopisa i upozoravao na spornu proceduru zakupa ovih aviona.

Njihov zakup ističe krajem oktobra ove godine.

Manja kašnjenja od po pola sata imali su letovi za i iz Beograda.

Bonus video: