Sekulić: Dogovoreno praćenje realizacije plana iz Trsta

Prema riječima ministarke ekonomije, kada se govori o trgovini, jako je važno da privrede komore regiona budu uključene
2 komentar(a)
Dragica Sekulić, Foto: Vlada Crne Gore
Dragica Sekulić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 26.08.2017. 15:13h

Na skupu Zapadnobalkanske šestorke (WB6), koji je danas održan u Draču, dogovoreno je formiranje koordinacionih grupa koje će pratiti realizaciju obaveza dogovorenih u Trstu, saopštila je crnogorska ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

"Dogovorili smo se da ćemo imati koordinacionu grupu, na nivou nacionalnih koordinatora i da ćemo dosta uključiti i privatni sektor. Vrlo često se na nivou država donose određena rješenja, a da prvatni sektor nije uključen u to“, kazala je Sekulić novinarima u Draču.

Ona je podsjetila da je na Samitu u Trstu usvojen Akcioni plan o regionalnoj ekonomskoj zoni, a da je danas u Draču razgovarano kako taj plan implementirati na operativnom nivou.

Prema njenim riječima, kada se govori o trgovini, jako je važno da privrede komore regiona budu uključene.

„Sa druge strane moguće je da budu uključeni i određeni finansijeri, kreditori i donatori koji će pratiti implementaciju tog Akcionog plana", dodala je Sekulić.

Na jednodnevnom neformalnom sastanku predsjednika vlada država, kojem je prisustvovao i crnogorski premijer Duško Marković, je razgovorano o regionalnoj saradnji i mogućnostima olakšavanja prekograničnog kretanja robe, stvaranja efikasnog transporta, digitalnoj ekonomiji, trgovini i ulaganjima.

Bonus video: