Za remont vagona namijenjeno dva miliona eura

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao da se radi o investiciji u remont kola vagona te da je ova garancija predviđena Zakonom o budžetu za 2023. godinu

4086 pregleda 26 reakcija 2 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Printscreen YouTube
Sa sjednice, Foto: Printscreen YouTube

Vlada je usvojila informacija o zaključenju Ugovora o garanciji za kreditni aranžman između Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) i Specijalizovane finansijske institucije za finansiranje nabavku i opravke voznih sredstava (EUROFIME) u iznosu od dva miliona eura.

Informacija je usvojena na današnjoj sjednici Vlade, dok je ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao da se radi o investiciji u remont kola vagona te da je ova garancija predviđena Zakonom o budžetu za 2023. godinu.

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI) Admir Šahmanović kazao je da se nakon deset godina, krenulo sa ozbiljnjim investicijama u željezničku infrastrukturu.

"Prošle sedmice smo aplicirali put Zapadno Balkansko investicionog okvira sa projektom finansiranja rekonstrukcije pruge od Podgorice do Bara, i tražili grant od 112 miliona eura", naglasio je on.

Dodao je da se nadaju pozitivnom odgovoru kolega iz Evropske komisije i da se uz potpisivanje kolektivnih ugovora u ovom sektoru, stiče unapređenje uslova rada u ovoj oblasti.

Bonus video: