Valerija Saveljić imenovana za izvršnu direktorku EPCG-Solar gradnje

"Valerija Saveljić će na poziciji izvršnog direktora zamijeniti Ranka Vuksanovića, koji je nedavno, prije isteka četvorogodišnjeg mandata, podnio ostavku zbog prelaska na drugo rukovodeće radno mjesto", kazali su iz Solari gradnje

14015 pregleda 18 komentar(a)
Saveljić, Foto: URA
Saveljić, Foto: URA

Valerija Saveljić imenovana je za izvršnu direktorku EPCG-Solar gradnje saopšteno je iz te državne kompanije.

Saveljić su jednoglasno izabrali članovi Odbora direktora ESG na svojoj četvrtoj redovnoj sjednici kao prvorangiranu kandidatkinju.

"Za ovu poziciju su je preporučili najbolji ponuđeni program razvoja privrednog društva kao i značajno prethodno iskustvo u rukovođenju u privrednom sektoru", piše u saopštenju Solar gradnje.

Vijesti su juče objavile da će ona biti imenovana za izvršnu direktoricu ove kompanije.

Na odboru je, kako se navodi, konstatovano da se od nove izvršne direktorice očekuje razvoj poslovanja ovog privrednog društva, jer je, kako kažu, upravo sektor energetike onaj koji bilježi najveću stopu rasta.

"Novo rukovodstvo EPC-Solar gradnje biće posvećeno uspješnom sprovođenju politika razvoja Elektroprivrede i dodatnom poboljšanju uslova rada zaposlenih. Valerija Saveljić će na poziciji izvršnog direktora zamijeniti Ranka Vuksanovića, koji je nedavno, prije isteka četvorogodišnjeg mandata, podnio ostavku zbog prelaska na drugo rukovodeće radno mjesto i vraća se u matičnu kompaniju - Crnogorski elektrodistributivni sistem", naveli su iz Solar gradnje.

Iz kompanije su podsjetili na biografiju Saveljić.

Valerija Saveljić rođena je 1969. godine u Pljevljima. Diplomirala je 1995. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Radnu karijeru započela je u kompaniji „13. jul – Plantaže״ AD Podgorica, gdje je obavljaljala niz funkcija u struci. U periodu od 2008-2015. godine obavljala je funkciju finansijske direktorice gdje je koordinirala finansijske poslove, pratila i obezbjeđivala primjenu zakonitosti u finansijskom poslovanju i finansijskoj politici, aktivno sarađivala sa međunarodnim institucijama na planu mogućnosti investicionih ulaganja.

Profesionalno se usavršavala kroz pohađanje raznih programa organozovanih od strane renomiranih domaćih i regionalnih institucija na temu poslovnih finansija i kontrolinga, savremenog finansijskog menadžmenta, instrumenata plaćanja u međunarodnom prometu finansijska analize u funkciji ocjene boniteta, profesionalna edukacija menadžmenta iz finansija biznis plana i prakse i dr.

Prije imenovanja za izvršnu direktorku EPCG-Solar gradnje, pokrivala je poziciju direktorke državne firme “Project - Consulting” - nacionalna jedinica za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine.

Bonus video: