Bulajić: Značajan doprinos računovodstveno - revizorske profesije

"Edukacija poreskih i carinskih službenika je i u fokusu nastavka saradnje UPC sa sertifikovanim računovođama i revizorima“

3465 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Bulajić, Foto: Uprava prihoda i carina
Vladimir Bulajić, Foto: Uprava prihoda i carina

Računovodstveno - revizorska profesija daje značajan doprinos u kreiranju standarda uspješnog i zakonitog poslovanja, kao i pravilne primjene poreskih propisa, ocijenio je direktor Uprave prihoda i carina (UPC), Vladimir Bulajić.

"Posebno je važno što to ima direktni i indirektni uticaj na održivost državnog budžeta i efikasnost upravljanja sistemom javnih finansija", rekao je Bulajić na skupu u Ulcinju.

Bulajić danas, sa kolegama iz UPC, učestvuje na međunarodnom kongresu koji Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) organizacije na temu Računovodstveno - revizorska profesija u funkciji implementacije ciljeva održivog razvoja.

"Edukacija poreskih i carinskih službenika je i u fokusu nastavka saradnje UPC sa sertifikovanim računovođama i revizorima“, naveo je Bulajić.

On je dodao da je saradnja sa računovođama dio strateškog proaktivnog pristupa, kao i da je otvorena i konstruktivna komunikacija sa ISRCG, ukazujući na dosadašnje zajedničke aktivnosti.

Bonus video: