Damjanović: Sljedeće nedelje moguće potpisivanje ugovora kojim bi se dug Instituta smanjio za 30 odsto

Premijer Dritan Abazović je poručio radnicima Instituta da im je Vlada najveći prijatelj u ostvarivanju prava i da se problemi riješe

14181 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Ministar finansija Aleksandar Damjamnović je na sjednici Vlade najavio da bi sledeće sedmice mogao biti potpisan ugovor između Agencija za osiguranje depozita Srbije, Jugobanke u stečaju i Instituta "Simo Milošević" u Igalu.

Vlada je danas na taj nacrt dala saglasnost.

"Na ovaj način će se umanjti dug Instituta za 30 odsto, a koji sada iznosi oko 30 miliona eura. Dajemo konkretan doprinos u rješavanju duga Instituta koji je ova Vlada naslijedila od svojih brojnih prethodnika", rekao je Damjanović na sjednici Vlade.

Premijer Dritan Abazović je poručio radnicima Instituta da im je Vlada najveći prijatelj u ostvarivanju prava i da se problemi riješe.

Ministar zdravlja Dragoslav Šekić je kazao da je Vlada učinila sve da se riješe problemi Instituta i pozvao premijera da organizuje tematsku sjednicu Komsije za ekonomsku politiku u vezi Instituta gdje bi se vidjela jasne namjere izvršne vlasti da sačuva ovu instituciju i da bi se preduprijedili medijski spinovi.

Bonus video: