Više od 40 odsto više noćenja u Nikšiću

"Potencijali su ogromni, moramo više raditi na promociji i pozicioniranju Nikšića na turističkoj mapi, a najveći problem predstavljaju smještajni kapaciteti"

2270 pregleda 2 komentar(a)
Barać, Foto: Svetlana Mandić
Barać, Foto: Svetlana Mandić

Povodom Svjetskog dana turizma Turistička organizacija (TO) Nikšića priredila je program na Trgu slobode, a ovogodišnja tema je “Turizam i zelena ekonomija”.

Direktor TO Mitar Barać podsjetio je da je datum ustanovljen 1979. godine i obilježava se u cijelom svijetu, a da je izabran 27. septembar jer je toga dana, 1970. godine, usvojen Statut Svjetske turističke organizacije, a ujedno se završava sezona na sjevernoj hemisferi i počinje na južnoj.

Prema njegovim riječima, podaci pokazuju da je u Nikšiću, zaključno sa julom bilo oko 40 posto više dolazaka i isto toliko noćenja u odnosu na prošlu godinu, te da je u odnosu na rekordnu 2019. godinu isti broj dolazaka i oko 13 odsto više noćenja.

“Potencijali su ogromni, moramo više raditi na promociji i pozicioniranju Nikšića na turističkoj mapi, a najveći problem predstavljaju smještajni kapaciteti. Sada imamo 800 prijavljenih kreveta, a cilj nam je da se iz godine u godinu i taj broj povećava. U toku su pregovori sa investitorima o građenju hotela sa četiri i više zvjezdica”, kazao je Barać.

Bonus video: