SunExpress spaja Podgoricu sa Izmirom

Turistički i čarter prevoznik biće četvrta turska aviokompanija koja će naredne ljetnje IATA sezone uspostaviti redovan avio-saobraćaj između Turske i Crne Gore

5151 pregleda 1 komentar(a)
Letovi kreću od juna 2024.godine:Sun Express avion, Foto: Shutterstock
Letovi kreću od juna 2024.godine:Sun Express avion, Foto: Shutterstock

Turistički i čarter prevoznik SunExpress biće četvrta po redu turska aviokompanija koja će naredne ljetnje IATA sezone uspostaviti redovan avio-saobraćaj između Turske i Crne Gore. Potvrđeno je to medijima iz ambasade Republike Turske u Crnoj Gori.

SunExpress će, za razliku od kompanija koje trenutno lete iz Crne Gore za Tursku i obratno na linijama iz Podgorice i Tivta za Istanbul, saobraćati između glavnog grada Crne Gore i turskog Izmira. Na liniji Izmir-Podgorica SunExpres će letjeti od 4. juna naredne godine do kraja septembra dva puta nedjeljno, utorkom i nedjeljom, avionima tipa “boeing B737-800”, kapaciteta 180 sjedišta.

Na linijama između Podgorice, Tivta i Istanbula već lete turski nacionalni i crnogorski nacionalni avioprevoznici Turkish Airlines i Air Montenegro, kao i turski loukoster Pegasus Airlines koji spaja Podgoricu i drugi istanbulski aerodrom Sabiha Gokčen. Za Istanbul je ovog ljeta iz Podgorice dva puta nedjeljno letio i turski čarter avioprevoznik Tailwind Airlines.

Obim redovnog avio-saobraćaja između dvije države u posljednje dvije godine bilježi veliki rast. Nakon što je prošle i ove ljetnje IATA sezone letio iz Istanbula za Tivat, Turskish Airlines će prvi put za Tivat saobraćati i tokom zime i to pet puta nedjeljno, dok je Air Montenegro svoj zimski sabraćaj na ovoj liniji sa prologodišnja četiri leta sedmično, za predstojeću zimsku IATA sezonu koja počinje krajem okrobra, podigao na čak sedam nedjeljnih rotacija.

“Postoji do sada nezabilježen nivo potražnje iz Turske za putovanjima u Crnu Goru. Turkish Airlines je stoga već povećao broj svojih letova između dvije država, a odnedavno na tim linijama saobraća i Pegasus Airlines. Zajedno sa letovima Air Montenegra, trenutno imamo 33 sedmične rotacije između Turske i Crne Gore. Naš cilj je da taj saobraćaj naraste do cifre od 50 sedmičnih letova”, kazao je medijima ambasador Turske u Crnoj Gori Bariš Kalkavan.

Bonus video: