IRF: Abazović podržao program "Women on Boards"

U saopštenju IRF se navodi da je Abazović ističući značaj programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja naglasio da je cilj evropskog puta Crne Gore, između ostalog, da usvajamo evropske standarde i da imamo rodnu ravnopravnost, ali u istinskom smislu

2439 pregleda 0 komentar(a)
Abazović, Foto: Screenshot/Youtube
Abazović, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović podržao je program razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja “Women on Boards” koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond (IRF).

To je saopšteno iz IRF.

U saopštenju se dodaje da je Abazović ističući značaj programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja naglasio da je cilj evropskog puta Crne Gore, između ostalog, da usvajamo evropske standarde i da imamo rodnu ravnopravnost, ali u istinskom smislu, te na toj liniji izrazio punu podršku inicijativi koja ima za cilj promovisanje veće inkluzivnosti i prisustvo žena na svim mjestima odlučivanja.

"To znači veću zastupljenost žena na svim mjestima na kojima se odlučuje o budućnosti naše države. To podrazumjeva državna preduzeća, bordove, Skupštinu i Vladu, odnosno sve pozicije gdje se donose odluke za budućnost naših građana. U nadi da ćemo zaista ići ka punoj inkluzivnosti, eliminaciji svih vidova diskriminacije, Vlada Crne Gore iskazuje punu podršku ovom programu", zaključio je premijer.

Bonus video: