Posljednji dan ovogodišnje sezone na Žičari "Kotor-Lovćen" biće 15. oktobar

Kazali su da je predviđeno da žičara bude operativna u periodu od aprila do kraja oktobra, uz modifikacije koje diktiraju meteo uslovi

20257 pregleda 96 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Žičara "Kotor – Lovćen" će biti operativna zaključno sa nedjeljom, 15. oktobra, usljed najavljenih nepovoljnih meteo uslova koji će biti aktuelni tokom druge polovine oktobra, saopšteno je iz kompanije "Kotor Cable Car".

U saopštenju se ističe da je nakon analize prognostičkog materijala naročito za područje NP Lovćen u široj zoni lokaliteta Kuk, menadžment kompanije, uz preporuku supervizora iz partnerske kompanije Leitner je zaključio da najavljeni vremenski uslovi ne ostavljaju mogućnost za bezbjedno puštanje žičare u rad tokom gotovo kompletnog perioda nakon 15. oktobra.

"Neuobičajeno nepovoljni vremenski uslovi aktuelni do jula ove godine su predstavljali ključni izazov tokom finalnih radova na konstrukciji žičare i okolnim objektima, a sada su i razlog za odluku o prekidu rada, dvije sedmice prije planiranog termina. Međutim, bez obzira na navedeno, period za nama predstavlja uspjeh u punom smislu te riječi i uz uvažavanje svih relevantnih parametara, ukazuje na ogroman potencijal brenda Kotor Cable Car“, saopštio je Marco Cus izvršni direktor Žičare „Kotor – Lovćen“.

Kazali su da je predviđeno da žičara bude operativna u periodu od aprila do kraja oktobra, uz modifikacije koje diktiraju meteo uslovi.

"Zaključno sa nedjeljom, 15. oktobra biće aktivne najavljene povoljnosti za stanovnike Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: