DPS Bar: SDP da ne prikriva svoju odgovornost populističkim izjavama

Dok su članovi SDP-a bili na pozicijama i u ministarskim foteljama, ističu iz Opštinskog odbora DPS Bar, iz te partije nisu pominjali "ni pohare, ni đedovinu, ni kompanije sa Papua Nove Gvineje"
58 pregleda 7 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 22.08.2017. 18:33h

SDP u svakoj prilici, a naročito u posljednje vrijeme, komentarišući baš svaki događaj u Opštini Bar, potvrđuje svoju dijagnozu selektivne amnezije, kazali su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Baru.

Iz barskog SDP-a juče su, povodom ostavki u kompaniji Port of Adria, ukazali da SO Bar nema pravo da proglašavanje radnika tehnološkim viškom prećuti i da žmuri, te da se ne može pozivati da to nije njena nadležnost

"U 'oslobodilačkom' nadahnucu pisanja saopštenja, prozivaju Predsjednika Opstine, odbornike, menadžment ugledne strane kompanije. I naravno, pozivaju se na nekakvu 'odbranu' Luke Bar, koju sebi tako neskromno pripisuju, zaboravljajući pri tom da je podjelu nekada jedinstvene Luke Bar i formiranje pet D.O.O, osmislio i aminovao upravo tadašnji ministar saobraćaja iz redova njihove partije," rekli su iz OO DPS Bar.

Tada, dok su članovi SDP-a bili na pozicijama i u ministarskim foteljama, ističu, iz te partije nisu pominjali "ni pohare, ni đedovinu, ni kompanije sa Papua Nove Gvineje."

"Čudna je boljka ta amnezija! Takođe, da jedini cilj i svrha postojanja ove opozicione partijice nije zamazivanje očiju javnosti i forsiranje populističkih priča na sva zvona,

Kako smatraju, da SDP-u nije u interesu samo dobijanje jeftinih političkih poena, znali bi da sve uspješne kompanije, a naročito inostrane, funkcionišu i rade po zakonima tržišta.

"Da moraju biti organizovane i struktuirane tako da starosnom i profesionalnom strukturom svojih zaposlenih pariraju drugim kompanijama i ostvaruju profit. A iz tog profita da isplaćuju zarade radnicima, jer to neće učiniti ni SDP, ni DPS, ni Opština Bar," dodaju iz DPS-a u Baru.

Oni su podsjetili odbornike SDP-a u tom gradu da svoj posao "nisu umjeli da rade kad su za to imali priliku" i poručili im da "populistički istupi" neće učiniti da javnost i građani zaborave da su mnoge situacije i izazovi sa kojima se danas crnogorsko društvo susrijeće dobrim dijelom plod njihovog učešća u vlasti.

Bonus video: