Raspisan javni poziv za zakup zemljišta radi izgradnje zip line-a

Zip line je privremeni objekat u kojem se, uz korišćenje specijalne opreme, omogućava klizanje preko čeličnog užeta sa jedne na drugi kraj „razdvojenih strana“ - najčešće prostora između dva brda, dvije planine ili dvije strane kanjona

6094 pregleda 2 komentar(a)
Brajići, Foto: Vuk Lajović
Brajići, Foto: Vuk Lajović

Ministarstvo finansija raspisalo je javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 10 godina zemljišta u državnoj svojini, u Opštini Budva, radi izgradnje - postavljanja zip line-a, u skladu sa planom privremenih objekata za teritoriju Opštine Budva.

“Ministarstvo finansija Crne Gore poziva zainteresovane investitore da učestvuju na javnom nadmetanju za davanje u u dugoročni zakup nepokretnosti u državnoj svojini, na period od 10 godina, u Opštini Budva, radi izgradnje zip line-a. Davanje zemljišta u zakup radi izgradnje zip line-a sprovodi se postupkom javnog nadmetanja. Predmet Javnog poziva je davanje u zakup na period od 10 godina zemljišta u vlasništvu Države Crne Gore, sa pravom raspolaganja Vlade Crne Gore u Opštini Budva (KO Brajići), na kojem je predviđena lokacija - zip line. Zemljište se daje u zakup radi izgradnje zip line-a, u skladu sa Planom privremenih objekata”, piše u javnom pozivu.

Predmet izdavanja u zakup su sljedeće katastarske parcele u KO Brajići, Opština Budva: Početna cijena zakupa nepokretnosti iz tačke 1 ovog Javnog poziva na godišnjem nivou iznosi 3.900,00 eura.

Cijena zakupa na godišnjem nivou koriguje se za iznos odgovarajuće godišnje stope inflacije.

Zip line je privremeni objekat u kojem se, uz korišćenje specijalne opreme, omogućava klizanje preko čeličnog užeta sa jedne na drugi kraj „razdvojenih strana“ - najčešće prostora između dva brda, dvije planine ili dvije strane kanjona.

Davanje u zakup nepokretnosti iz tačke 1 ovog Javnog poziva će se vršiti javnim, usmenim nadmetanjem u prostorijama Ministarstva finansija, Stanka Dragojevića 2, kancelarija broj 114, dana 3. novembra 2023. godine, sa početkom u 10:00 časova.

Bonus video: