Skup ispred zgrade Rudnika uglja, traže da Lekić bude direktor

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je da su Pljevljaci u posljednja dva mjeseca "izloženi pravnom nasilju"

13258 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Grupa građana Pljevalja, predvođena predsjednikom Opštine Darijom Vranešom, okupila se danas ispred upravne zgrade Rudnika uglja tražeći od Odbora direktora da izabere Milana Lekića za izvršnog direktora najveće pljevaljske kompanije.

Lekić je jedan od 11 kandidata koji su dostavili prijavu na oglas za izbor izvršnog direktora koji je u prethodni ponedjeljak raspisao Odbor direktora Rudnika uglja.

Lekić je krajem avgusta smijenjen sa mjesta izvršnog direktora nakon što je inspekcija utvrdila da je izabran nezakonito, odnosno bez javnog oglašavanja.

Protest Rudnik uglja
foto: Goran Malidžan

Sjednica Odbora direktora na kojoj će se raspravljati o izboru novog izvršnog direktora Rudnika uglja trebalo bi da se održi danas u 17 sati.

Obraćajući se okupljenima predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je da su Pljevljaci u posljednja dva mjeseca izloženi pravnom nasilju.

“Od postanka Rudnika uglja 1952. godine mi smo prvi put u zadnje dvije godine osjetili da Rudnik nije samo crnogorski, podgorički već da je Rudnik i pljevaljski. Nije ovo atak na Milana Lekića nego je ovo atak na svakog Pljevaljka i ovo je udar Podgorice na sve nas Pljevaljke. Pozivam Odbor da bude razumni i da se ne igraju više sa Pljevljacima. Nije ovo prijetnja, ali pozivam da budu razumni da misle prvenstveno na građane Pljevalja i ljude koji su se dokazali kao lokalpatriote i da poslušaju svoj narod i da izaberu direktora koji radi dobro za ovaj narod. Treba dobro da se sjete šta znači narodna volja. Mislili su vlastodršci ranije da mogu da prekrajaju narodnu volju pa su vidjeli prije tri godine šta ih je snašlo. Ja ih pozivam da se ne igraju sa narodom Pljevalja jer ćemo mi znati da složno okrenemo protiv neprijatelja građana Pljevalja”, rekao je Vraneš.

Protest Rudnik uglja
foto: Goran Malidžan

Kazao je da su prošla vremena ucjena, zastrašivanja a da su došla bolja vremena za građane Pljevalja i da su došli ljudi koji su se dokazali kao lokalpatriote.

“Mi popustiti nećemo a ako treba nećemo se odavde razilaziti, ali ne mogu se više igrati. Opet ih pozivam da donesu razumnu i racionalnu odluku isključivo u interesu Pljevalja. Ovo je spontano okupljanje i ja sam za ovaj skup saznao iz medija. Mi smo se jedva otarasili jednih lopova ali nam ne trebaju drugi lopovi. Opet ćemo biti jedinstveni i nek vide šta će da rade”, rekao je Vraneš.

Direktor Sektora proizvodnje Rudnika uglja Milinko Gazdić pozvao je građane da podrže MIlana Lekića za koga je rekao da je najbolji direktor koji je bio na čelu pljevaljske kompanije.

Protest Rudnik uglja
foto: Goran Malidžan

Podršku Lekiću dao je i Izvršni odbor Socijalističke narodne partije, koja u Odboru direktora ima dva predstavnika.

“Uzimajući u obzir dosadašnje rezultate rada Milana Lekića i doprinos razvoju opštine Pljevlja, pomoć vjerskim zajednicama, pomaganje razvoja ruralnih krajeva i brojne druge rezultate, donio jednoglasno odluku da pruži podršku Milanu Lekiću za izbor na pomenutu funkciju.

Bonus video: