Tivat: Dobit Parking servisa porasla skoro 80 odsto

Dobro poslovanje Parking servisa Tivat u 2022, ali slaba ulaganja u parking prostore

4157 pregleda 32 reakcija 5 komentar(a)
Sa jednog od tivatskih parkinga, Foto: Siniša Luković
Sa jednog od tivatskih parkinga, Foto: Siniša Luković

Preduzeće Parking servis Tivat (PST) prošle godine je poslovalo sa neto dobiti od 152.115 eura, što je je skoro 80 odsto bolji rezultat nego 2021. koju je ta opštinska firma završila sa neto dobiti u iznosu od 85.220 eura.

Kompanija je lani ostvarila ukupne prohode u iznosu od 620.982 eura, što je za petinu više nego 2021. kada su ukupni poslovni prihodi PST-a iznosili 514.309 eura. Ukupni rashodi lani su bili 450.747 eura, od čega je najviše novca, 289.238 eura, utrošeno na zarade, naknade zarada i ostale lične rashode zaposlenih u PST-u. Prošle godine u toj firmi radila su 23 zaposlena, iako sistematizacija predviđa da kompanija ima 38 radnika.

PST upravlja sa 656 parking mjesta za auta u crvenoj i žutoj zoni duž ulica u centru grada i na Seljanovu, 18 mjesta za motocikle, te još 579 mjesta za auta i četiri za autobuse na još šest tzv. posebnih parkirališta.

PST u prošloj godini je imao veoma slabu realizaciju planiranih akgtivnosti.

Tako je samo djelimično realizovana popravka parking mjesta na posebnom parkiralištu u Arsenalskoj ulici i na više drugih lokacija u gradu, planirana nabavka i ugradnja automatske rampe sa parkomatom na parkingu u Arsenalskoj je odložena navodno zbog ispitivanja tržišta, dok uopšte nije realizovana planirana nabavka i iznajmljivanje električnih skutera. Iako je prilikom formiranja te opštinske firme prije nekoliko godina rečeno da će se od zarade PST-a graditi i uređivati novi parking prostori u gradu, to se do sada nije desilo, već su novi parkinzi građeni isključivio sredstvima budžeta Opštine.

Bonus video: