Kalkavan: TAV i dalje zainteresovan za investiranje u crnogorske aerodrome

"Spremni smo za dalju saradnju i siguran sam da naše dosadašnje odnose možemo dodatno unaprijediti. Postoji dodatan prostor za saradnju u brojnim oblastima"

13680 pregleda 2 komentar(a)
Radulović i Kalkavan, Foto: Screenshot
Radulović i Kalkavan, Foto: Screenshot

Turska kompanija TAV i dalje je zainteresovana za investiranje u crnogorske aerodrome.

To je saopštio ambasador Turske u Crnoj Gori Bariš Kalkavan koji se sastao sa ministrom saobraćaja i pomorstva Filipom Radulovićem.

U saopštenju Ministrstva saobraćaja i pomorstva se navodi da su se Radulović i Kalkavan saglasili da su Crna Gora i Turska do sada imale dobru saradnju, te vjeruju da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

"Spremni smo za dalju saradnju i siguran sam da naše dosadašnje odnose možemo dodatno unaprijediti. Postoji dodatan prostor za saradnju u brojnim oblastima", kazao je Radulović.

Kalkavan je kazao da je turska kompanija TAV i dalje zainteresovana za investiranje u crnogorske aerodrome.

"Kompanije iz Turske spremne su da investiraju u željezničku infrastrukturu, ali i u oblast pomorstva. Takođe, spremni smo na saradnju u ključnim Međunarodnim organizacijama", kazao je Kalkavan.

Dodaje se da je u cilju bolje povezanosti u Crnoj Gori osnovana Turska privredna komora Turkcham koja okuplja velike kompanije iz Crne Gore i Turske.

Bonus video: