Đeljošaj sa Koherom: Crna Gora ima punu podršku Austrije

Đeljošaj je rekao da je Vlada Crne Gore prozapadna i kredibilan partner u procesima reforme i integracije u veliku evropsku porodicu

5524 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot/gov.me
Foto: Screenshot/gov.me

Crna Gora ima punu podršku Austrije u procesu evropske integracije i daljeg ekonomskog razvoja.

To je ministrom rada i socijalnih pitanja Austrije Martin Koher rekao u razgovoru sa otpredsjednikom Vlade za ekonomsku politiku Nikom Đeljošajem.

Đeljošaj je rekao da je Vlada Crne Gore prozapadna i kredibilan partner u procesima reforme i integracije u veliku evropsku porodicu.

Đeljošaj je, saopšteno je iz Vladem je istakao da Crna Gora, ima potencijala za razvoj infrastrukture, turizma i energetike, te da je država garant pouzdanog biznis ambijenta za sve zainteresovane kredibilne investitore.

"Na kraju susreta sagovornici su istakli dobre odnose Crne Gore i Austrije, te dogovorili nastavak komunikacije i saradnje u oblastima od zajedničkog interesa", piše u saopštenju.

Đeljošaj se u Beču sastao i sa austrijskom ministarkom za evropska pitanja Karolinom Edštadler.

Edštadler je, navodi se u saopštenju, istakla da će Austrija nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju, te kazala da je politika proširenja na Zapadni Balkan jedan od glavnih prioriteta.

"EU nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana", istakla je ona.

Đeljošaj i Edštadler
Đeljošaj i Edštadlerfoto: Gov.me

Đeljošaj je istakao da je 44. Vlada kredibilan partner Austriji i drugim državama članicama, te kazao da integracija u EU nema alternativu.

"Posvećeni smo preduzimanju neophodnih koraka za reformu, postizanje ekonomskog rasta i ispunjavanje evropskih standarda u svim oblastima", poručio je Đeljošaj.

Bonus video: