Njemačka će pružiti podršku u oblasti politika rada i socijalnog staranja

Ministarka rada i socijalnog staranja se sastala sa otpravnikom poslova Ambasade Njemačk i savjetnikom za socijalna pitanja

2800 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Njemačka će, kao i do sada, pružati podršku u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU), saopštili su predstavnici ambasade te zemlje i najavili pomoć u oblasti politika rada i socijalnog staranja.

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić, sastala se sa otpravnikom poslova Ambasade Njemačke Ralfom Reuschom i savjetnikom za socijalna pitanja Peerom Krumreyom.

„Sagovornici su posebno istakli važnim stremljenja nove Vlade kada je u pitanju napredak u oblasti zapošljavanja i socijalnih politika i naglasili da će nastaviti da njeguju politički dijalog na visokom nivou“, navodi se u saopštenju resornog Ministarstva.

nišić njemačka
foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Nišić je kazala da je Njemačka izuzetno važan spoljnopolitički partner, koji kontinuirano podržava reformske i demokratske procese u Crnoj Gori i pomaže na političkom i ekspertskom nivou u procesu pregovora sa EU.

„Naša država čvrsto ostaje na proevropskom putu i nastaviće da ispunjava obaveze iz poglavlja koja se odnose na članstvo. Očekuje nas naporan rad, ali vjerujem da ćemo u okviru ovog četvorogodišnjeg perioda postati dio porodice evropskih naroda“, poručila je Nišić.

Reusch je kazao da ohrabruju novu Vladu da iskoristi politički momentum i ubrza neophodne reforme na putu ka EU.

Predstavnici Ambasade Njemačke istakli su značaj Berlinskog procesa koji, kako su ocijenili, ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU.

Na sastanku je bilo riječi o prioritetima Vlade u oblasti zaštite radnih prava, jačanju kapaciteta institucija u oblasti posredovanja na trzistu rada, kao i daljim koracima u pravcu snaženja sadržajnih bilateralnih odnosa i unapređenja saradnje u ovoj oblasti.

Bonus video: