Raičković: AMM snažno podržava ubrzano ispunjavanje ciljeva na putu priključenja Evropskoj uniji

Iz AMM je saopšteno da je novoimenovana ambasadorka Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske posjetila AMM i tom prilikom se susrela se predsjednikom AMM Budimir Raičković

1759 pregleda 0 komentar(a)
Raičković i Maske, Foto: AMM
Raičković i Maske, Foto: AMM

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) snažno podržava ubrzano ispunjavanje ciljeva na putu priključenja Evropskoj uniji, saopštio je danas predsjednikom AMM Budimir Raičković.

Iz AMM je saopšteno da je novoimenovana ambasadorka Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske posjetila AMM i tom prilikom se susrela Raičkovićem.

U saopštenju se dodaje da je Raičković tokom sastanka upoznao Maske sa aktivnostima Asocijacije u proteklom periodu kao i sa budućim planovima.

"Poseban akcenat je stavljen na zalaganje AMM-a za vladavinu prava, predvidljiv poslovni ambijent, kao i potrebu daljeg unapređenja liderskih i menadžerskih znanja u privatnom i javnom sektoru, daljoj profesionalizaciji i depolitizaciji javne uprave kao i podizanju znanja i principa korporativnog upravljanja, kako u preduzećima u državnom tako i privatnom vlasništvu", piše u saopštenju.

Iz AMM su kazali da je Maske čestitala "značajan jubilej od 10 godina, koji ovih dana proslavlja Asocijacija menadžera i posebno se osvrnula na kvalitetnu saradnju koju u nizu godina ostvaruje ambasada Francuske u Crnoj Gori i AMM".

"Maske je istakla očekivanje da će se saradnja još više produbiti i intenzivirati kroz različite projekte i aktivnosti, sa posebnim osvrtom na Ugovor o saradnji potpisan februara 2023. godine, između AMM-a i Francusko-crnogorskog poslovnog kluba. Ambasadorka Francuske je posebno pozitivno ocijenila i pozdravila ulogu Asocijacije na polju liderstva i menadžmenta i u tom kontekstu posebno pozitivno ocijenila planirane aktivnosti Odbora za žensko liderstvo", kazali su iz AMM.

Poručili su i da je Maske ocijenila da su misija Asocijacije i dalje aktivnosti izuzetno značajni za crnogorsku poslovnu i širu zajednicu na putu za EU.

"Ocijenjeno je da između Francuske i Crne Gore postoje široke mogućnosti saradnje na poslovnom planu i to u različitim vidovima turizma, ekologije, energetike, digitalne transformacije i slično", zaključuje se u saopštenju AMM.

Bonus video: