A2A se žalila zbog blokade akcija: Ročište 25. avgusta

Iz A2A su saopštili da su zvanično 25. jula ove godine obaviješteni o mjeri koju je preduzelo crnogorsko pravosuđe i da će pokušati da je ospore
0 komentar(a)
A2A Montenegro, Foto: Energoinfo.com
A2A Montenegro, Foto: Energoinfo.com
Ažurirano: 18.08.2017. 18:43h

Vijeće podgoričkog Višeg suda odlučivaće krajem naredne sedmice o žalbi italijanske kompanije A2A na odluku suda da se blokiraju njihove akcije u Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) zbog postupka koji se vodi protiv menadžmenta elektroenergetske kompanije.

“Ročište radi odlučivanja o navedenoj žalbi zakazano je za 25. avgust 2017. godine. Sadržina žalbe izlaže se na ročištu radi odlučivanja o istoj”, rekli su Televiziji Vijesti iz Višeg suda.

Iz A2A su saopštili da su zvanično 25. jula ove godine obaviješteni o mjeri koju je preduzelo crnogorsko pravosuđe i da će pokušati da je ospore.

“Takva mjera koja je izdata u vezi sa već poznatim postupcima koji se odnose na unutargrupne usluge koje je A2A pružila EPCG između 2010. i 2012. navodi na to da će i sama A2A sada biti predmet istrage”, navodi se u saopštenju A2A.

Iz Vlade su ranije kazali da odluka Višeg suda da blokira akcije A2A u Elektroprivredi, ne dovodi u pitanje izlaznu opciju koja je aktivirana početkom jula.

A2A je kroz put opciju ponudila Vladi da otkupi njihovih 41,7 odsto akcija u EPCG za 250 miliona eura u sedam godišnjih rata. Tužilaštvo sumnjiči šest osoba iz EPCG (crnogorskih i italijanskih menadžera) da su oštetili preduzeće za više miliona eura u korist italijanskih kompanija A2A, A2A Reti eletrika i Bain Milano. Istraga je pokrenuta zbog konsultantskih ugovora, kojima su, na račun provizija, italijanske kompanije od EPCG naplatile više miliona eura. Posao vrijedan 15 miliona, EPCG je Italijanima dala bez tendera.

Bonus video: