Poziv za izbor po dva člana u odboru direktora “To Montenegra” i Savjetu ACV otvoren do 4. decembra

Javni poziv uslijedio je nakon što je prethodno Vlada smijenila kompletan odbor direktora “To Montengra” i Savjet ACV

3077 pregleda 5 komentar(a)
Da ne budu samo članovi partija u menadžmentu (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Da ne budu samo članovi partija u menadžmentu (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Javni poziv za popunu po dva mjesta u Odboru direktora nacionalne avio-kompanije “To Montengro” i u Savjetu Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) koji je juče zvanično najavio ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović biće otvoren do 4. decembra.

Ovaj javni poziv uslijedio je nakon što je prethodno Vlada smijenila kompletan odbor direktora “To Montengra” i Savjet ACV.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici smijenila Odbor direktora nacionalne aviokompanije “To Montenegro” i kompletan Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), rekao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Vlada je raspisala konkurs za popunu dva mjesta u ovom Odboru, kao i konkurs za izbor dva člana Savjeta ACV.

Članovi Savjeta ACV bili su Slobodanka Burić, Ćamil Kujević, Edis Ćatović i Miljana Knežević. Predsjednik Savjeta bio je Dragan Stojanović.

Predsjednik Odbora “To Montenegra” bio je Pavle Ljesar, a članovi Orhan Hodžić, Suad Đelović, Mensur Mujević i Danilo Marković.

“Nakon analiziranja dokumentacije u vezi sa stanjem u ACV utvrđene su brojne nezakonitosti koje su pratile izbor za direktora te Agencije. Zato smo bili prinuđeni da Vladi predložimo smjenu Savjeta i raspišemo javni poziv za izbor dva člana. Razlog smjene Savjeta je, između ostalog, što nisu ispoštovali nalog inspekcije rada koja je utvrdila nepravilnosti u vezi sa konkursom”, rekao je Radulović u video obraćanju nakon sjednice Vlade.

On je dodao da su rad dosadašnjeg Savjeta obilježila brojna neslaganja članova i njihove međusobnih optužbe su često punile novinske stupce, čime je narušen ugled ACV.

“Namjera nam je da se nakon izbora novih članova Savjeta ACV ponovo raspiše konkurs za direktora kako bismo u zakonskoj proceduri dobili kandidata koji ispunjava sve uslove konkursa, ali i osobu koja je kompetentna da obavlja zahtjevne poslove u Agenciji”, rekao je Radulović.

Objasnio je da raspisivanjem konkursa za članove Odbora i Savjeta žele da promijene dosadašnju praksu.

“Jer smatram da članovi tih tijela ne smiju biti samo kandidati političkih partija. Pozivam sve zainteresovane koji imaju stručne reference da se prijave na javni poziv i biografije pošalju na vazduhoplovstvo@msp.gov.me. Crnogorsko vazduhoplovstvo zaslužuje mnogo više, a za to nam trebaju kvalitetni kadrovi, nove vizije i strategije razvoja ove oblasti. Dajem obećanje da će od danas vazduhoplovstvo imati punu podršku resornog ministarstva”, poručio je Radulović.

Bonus video: