CUP i Ekonomski fakultet zaključili Memorandum o saradnji

Prema riječima CUP-a potpisnice Memoranduma imaju zajedničke interese u oblasti razvoja i unapređenja kadrova u oblasti ekonomije i ovim sporazumom su utvrdili osnove za međusobnu poslovno-tehničku saradnju

1367 pregleda 0 komentar(a)
Sa potpisivanja memoranduma, Foto: Crnogorsko udruženje poslodavaca
Sa potpisivanja memoranduma, Foto: Crnogorsko udruženje poslodavaca

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) i Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore (UCG) zaključili su Memorandum o saradnji, saopšteno je iz Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP).

Oni su pojasnili da su Memorandum potpisali dekan Mijat Jocović u ime Ekonomskog fakulteta UCG i Vasilije Kostić u ime Crnogorskog udruženja poslodavaca.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo potpisali Memorandum o saradnji sa respektabilnom visokoškolskom ustanovom kao što je Ekonomski fakultet. Kao što je poznato, ovaj fakultet je jedna od najreferentnijih institucija crnogorskog obrazovnog sistema. Niti razvijenog društva, niti razvijene ekonomije nema bez uspostave tijesne saradnje između visokoškolskih, naučnih institucija i poslodavačkih organizacija kakva je u ovom slučaju Crnogorsko udruženje poslodavaca koje objedinjava najveće firme iz oblasti privređivanja u Crnoj Gori,” istakao je Vasilije Kostić.

Prema riječima CUP-a potpisnice Memoranduma imaju zajedničke interese u oblasti razvoja i unapređenja kadrova u oblasti ekonomije i ovim sporazumom su utvrdili osnove za međusobnu poslovno-tehničku saradnju.

cup i ekonomski
foto: Crnogorsko udruženje poslodavaca

"Cilj je da sa Ekonomskim fakultetom obogatimo kadrovsku ili ponudu na tržištu rada u Crnoj Gori i da doprinesemo jednom dinamičnijem rastu i razvoju i ukupnom ekonomskom i socijalnom razvoju Crne Gore," dodao je Kostić.

Jocović je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što će, kako kaže, sarađivati sa značajnim partnerom kao što je je CUP.

“Mi smo danas obogatili zajednicu Ekonomskog fakulteta potpisivanjem ovog sporazuma za jednog novog respektabilnog člana. Ono što mi na Ekonomskom fakultetu vidimo kao poseban doprinos saradnje sa CUP-om jeste da pokušamo da ohrabrimo naše studente da karijeru ne započinju isključivo u javnom sektoru, nego da razmisle i da se ohrabre da svoju karijeru započnu u privatnom sektoru i da promovišemo preduzetništvo i biznis,” kazao je Jocović.

cup i ekonomski
foto: Crnogorsko udruženje poslodavaca

Iz CUP-a smatraju da će se ovakva saradnja takođe ogledati u realizaciji zajedničkih projekata, organizovanju zajedničkih konferencija, radionica, promocija i stručne prakse za studente.

“Mi smo ponudili jedan projekat praktične nastave koji naš fakultet organizuje. Naišli smo na spremnost rukovodstva CUP-a da student koji obavljaju praksu u okviru Ekonomskog fakulteta obavljaju praksu u respektabilnim kompanijama koje su članice Crnogorskog udruženja poslodavaca i da se na taj način što bolje pripremaju za tržište rada i da stiču dodatna znanja i vještine koje će kasnije ponuditi na tržištu rada,” istakao je Jocović.

Iz CUP-a su naglasili da će ovo biti uspješan nastavak promovisanja Ekonomskog fakulteta kao najstarije visokoškolske ustanove, kao i, kako kažu, davanja mogućnosti studentima za kontinuiranu edukaciju i stvaranje prilika za pronalaženje karijere

Bonus video: