Spremaju novi tender za pumpe na auto-putu

Na prethodni tender koji je raspisan 19. septembra nije stigla nijedna ponuda

6977 pregleda 3 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Vlada je juče dala saglasnost Monteput da državnu imovinu (zemljište) koja se nalazi na dionici auto-puta od Smokovca do Mateševa da u dugoročni zakup na period od 25 godine.

Ova saglasnost je neophodna da bi državna firma mogla ponovo tražiti partnera koji bi izgradio na ovim lokacijama dvije benzinske pumpe sa pratećim sadržajima.

Na prethodni tender koji je raspisan 19. septembra nije stigla nijedna ponuda. Raspisane su su bile pojedinačne tenderske partije za obje pumpe, a ponude su se mogle dostaviti do 20. novembra ove godine.

Prema javnom pozivu od ponuđača se, između ostalog, očekivalo da ponudi minimalnu fiksnu cijenu zakupa na godišnjem nivou u iznosu od 66.760 eura, uvećanu za najmanje pet odsto ostvarenog prometa po osnovu obavljanja svih djelatnosti na predmetnoj lokaciji, koju će uplaćivati “Monteputu” godišnje i da dostavi Investicioni program, obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke, u kome se precizno navode struktura i dinamika investicije i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.

Bonus video: