Spajić: Plan je da Crna Gora do kraja 2030. godine završi izgradnju oba autoputa i četiri brze autoceste

"Pitali su me kako ćete to da finansirate? Ja sam im rekao da Crna Gora ima potencijal da finansira kapitalni budžet od 900 miliona eura. Jer će od toga biti dosta povrata novca, porašće BDP", rekao je Spajić

71484 pregleda 270 reakcija 125 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković
Spajić, Foto: Luka Zeković

Plan je da Crna Gora do kraja 2030. godine završi izgradnju oba autoputa i četiri brze autoceste, kazao je premijer Milojko Spajić.

On je na sastanku sa privrednicima u Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) rekao da će u januaru biti raspisano šest javnih tendera za izradu idejnih rješenja za sve preostale dionice autoputa Bar - Boljare, za jadransko-jonski autoput, za brže autoceste Bijelo Polje - Pljevlja - Sarajevo, Bar - Ulcinj - Albanija, od obilaznice oko Budve - Luštica - Hrvatska, Andrijevica - Peć.

Spajić je rekao da će 2025. krenuti u tendere za sve te projekte odjednom i da nema čekanja.

"Pitali su me kako ćete to da finansirate? Ja sam im rekao da Crna Gora ima potencijal da finansira kapitalni budžet od 900 miliona eura. Jer će od toga biti dosta povrata novca, porašće BDP", rekao je Spajić.

Dodao je i da nema više vremena za čekanje.

"Potreban nam je ubrzani razvoj. Sa ovim će biti riješeni svi problemi sa drumskom saobraćajnom povezanosti Crne Gore", kazao je Spajić.

Bonus video: