Vozilo Sindikata Bokista u dvorištu Uniproma: Pejović zove da gazda uzme džip

Iz Uniproma kažu da džip nije njihov
161 pregleda 2 komentar(a)
Otvaranje rudokopa Biočki stan, Veselin Pejović, Foto: Svetlana Mandić
Otvaranje rudokopa Biočki stan, Veselin Pejović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.08.2017. 19:34h

Džip marke “hover” Samostalnog sindikata Rudnika boksita, koji je predmet izvršenja pravosnažne presude nikšićkog Osnovnog suda, duže je parkiran na obali jezera Slano u Nikšiću, gdje se nalazi imovina prve fabrike Veselina Pejovića, vlasnika kompanije Uniprom.

Iz Uniproma kažu da džip nije njihov.

„Pomenuti automobil apsolutno ne pripada Unipromu i pozivamo vlasnike da ga preuzmu jer auto nije u vlasništvu Uniproma“, rekli su „Vijestima“ iz ove kompanije odgovarajući na pitanje da li je javni izvršitelj Radovan Drinčić proteklih mjeseci tražio ključeve ovog vozila kako bi se izvršila konačna sudska presuda, kao i zbog čega su preuzeli ovo vozilo od Ratka Radulovića, bivšeg sindikalca Boksita kojima sada upravlja Uniprom.

Iz Pejovićeve kompanije su naglasili da ne žele da imaju veze s ovim slučajem jer se ne tiče imovine Uniproma.

Viši sud je potvrdio prije nekoliko mjeseci odluku Osnovnog suda u Nikšiću da bivši predsjednik Sindikata Rudnika boksta Ratko Radulović vrati džip marke „hover“ (NK BK 846) procijenjene vrijednosti oko 13.000 eura Samostalnom sindkatu Rudnika boksita, ali se ta pravosnažna presuda već četiri mjeseca ne izvršava.

Džip, prema informacijama iz stečajne uprave Rudnika boksita, nikad nije bio dio stečajne mase, ali sad se nalazi na obali jezera Slano i dvorištu Unipromove prve fabrike u Nikšiću.

Bivši sindikalac Rudnika boksita, već četiri godine penzioner Radulović rekao je nedavno „Vijestima“ da je vozilo skoro vratio Uniprom metalima od kojih je dobio informaciju, kako tvrdi, da Samostalni sindikat Rudnika boksita više ne postoji.

„Od Uniprom metala dobio sam potvrdu da sam vozilo vratio i postupio po naredbi stečajnog upravnika. Od penzije mi zbog ove presude odbijaju ukupno 3.200 eura, a već su odbili 1.500 eura. Zbog toga ne mogu da vraćam ratu stambenog kredita. Tu se radilo o dogovoru sudije, advokata i izvršitelja, a ja se na tom suđenju nikad nisam ni pojavio. Opelješili su me, iako auto nije moje“, tvrdio je Radulović. Parnica je pokrenuta prije sedam godina kada je Samostalnim sindikatom Rudnika boksita rukovodio bivši predsjednik Borisav Bojanović. Radulović je bio na čelu Samostalnog sindikata do 2010, ali nije predao tada vozilo svom nasljedniku, koji je od prije nekoliko godina takođe u penziji.

Poslije Radulovićevog penzionisanja jedno vrijeme džip je koristilo Opštinsko sindikalno povjereništvo iz Nikšića.

Bonus video: