Milović: Građani će na kraju platiti neriješena pitanja u Željezari i Solar gradnji

Poslanik DPS-a kazao da je, pri kupovini imovine željezare od strane EPCG, kao i osnivanja Solar gradnje, "izostala jasna i ozbiljna ekonomsko-finansijska i pravna analiza koja je trebalo da odgovori na brojna pitanja, uključujući i održivost oba projekta"

5951 pregleda 10 komentar(a)
Milović, Foto: DPS
Milović, Foto: DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Milović kazao je da je danas potvrđeno "katastrofalno stanje i u Željezari i u Solar gradnji".

"Nažalost, neodgovorna kupovina Željezare i katastrofalno poslovanje u Solar gradnji danas potvrđeno i građanima Crne Gore. Neriješena pitanja i u Željezari i u Solar gradnji, vezana za način finansiranja, otpočinjanje proizvodnje kao i probleme sa državnom pomoći, prekomjernom broju zaposlenih, blokade računa, na kraju će platiti građani Crne Gore. Kako smo i ranije upozoravali, 'što se grbo rodi vrijeme ne ispravi'. Od početnog naduvanog optimizma prethodne Vlade, do danas realnog ekonomskog i egzistencijalnog problema zaposlenih u obje kompanije. Problemi sa kompanijom EPCG Željezara i Solar gradnja je nastao zato što je, pri kupovini imovine željezare od strane Elektroprivrede, kao i osnivanja Solar gradnje, izostala jasna i ozbiljna ekonomsko-finansijska i pravna analiza koja je trebalo da odgovori na brojna pitanja, uključujući i održivost oba projekta! Nažalost, danas je katastrofalno stanje i u Željezari i u Solar gradnji potvrđeno", napisao je Milović na društvenoj mreži Iks.

Bonus video: