Snijega nema, Kolašin prazan

Dok u hotelima ima gostiju, u privatnom smještaju masovno se otkazuju rezervacije i to često samo 24 sata prije planiranog dolaska gostiju, iako su najave govorile da će popunjenost biti stoprocentna

18152 pregleda 76 reakcija 76 komentar(a)
Kolašin poluprazan ovih dana, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin poluprazan ovih dana, Foto: Dragana Šćepanović

Nedostatak snijega ponovo uzima danak, pa su otkazivanja rezervacija u kolašinskom privatnom smještaju masovna.

To je “Vijestima” kazala direktorica lokalne Turističke organizacije (TO) Zorica Milašinović.

Prema pređašnjim najavama, odnosno rezervacijama, tokom januara popunjenost smještajnih kapaciteta u tom gradu trebalo je da bude gotovo stopostotna. Međutim, objašnjava direktorica TO, trenutno gostiju ima u hotelima, dok je privatni smještaj prazan.

“Nažalost, u Kolašinu boravi vrlo mali broj gostiju i to uglavnom u hotelima. U privatnom smještaju masovno se otkazuju rezervacije i to često samo 24 sata prije planiranog dolaska gostiju. Pokazalo se, kako smo i procjenjivali, da će od snijega zavisti broj turista. Nadamo se da će ostatak zime, zahvaljujujući padavinama, slično kao i lani, to nadoknaditi”, rekla je ona.

Milašinović
Milašinovićfoto: Privatna arhiva

Otkazivanja rezervacija u privatnom smještaju bilo je i tokom novogodišnjih praznika, tvrdi vlasnik Tango apartmana Duško Raketić. U objektu čiji je vlasnik, objašnjava on, svi apartmani su trenutno prazni. Raketić, takođe, očekuje da će sa snijegom u narednom periodu stići i gosti.

Iz TO tvrde da nastoje da vanpansionskom ponudom, koliko toliko, nadoknade nedostatak sniježnih padavina. Još traje, podsjećaju, Novogodišnji bazar na Trgu boraca, predstoji Winter Art festival gitare, a planirana je i podrška tradicionalnim zimskim manifestacijama - Bjelasičkom i Sinjavinskom maratonu.

TO će, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO), Opštinom, Skijalištima Crne Gore, hotelom Bianca Resort&Spa i organizacijom Skyrunning iz Srbije ove zime biti organizator Kolašin SkySnow trke. Ta trka, kojom će se otvoriti skyrunning liga Crne Gore i Srbije, održaće se 24. februara na Skijalištu Kolašin 1600 i predstavlja, tvrde u TO, “nešto potpuno novo na tržištu Crne Gore”.

Iz TO su ranije najavili i da će nastojati da organizuju autobuski prevoz iz centra grada do skijališta sa većim brojem rotacija za potrebe turista tokom zimske sezone. Ta vrsta prevoza, očekuju, uticaće na smanjenje gužvi ka ski-centru.

Bonus video: