Prodajom vile vrijedne preko 10 miliona eura, Dream Estates Montenegro/Savills obilježio 20 godina poslovanja

Savills, jedan od lidera na globalnom tržištu nekretnina, zajedno sa svojim ekskluzivnim partnerom za Crnu Goru, kompanijom Dream Estates Montenegro, obilježava 20-u godišnjicu postojanja na ovim prostorima

26050 pregleda 95 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Dream Estates Montenegro
Foto: Dream Estates Montenegro

Ove godine Savills, jedan od lidera na globalnom tržištu nekretnina, zajedno sa svojim ekskluzivnim partnerom za Crnu Goru, kompanijom Dream Estates Montenegro, obilježava 20-u godišnjicu postojanja na ovim prostorima. Naime, 2004. godina ostaće upamćena kao godina kada se Savills, kao prvi globalni brend iz svijeta nekretnina, pojavio na crnogorskom tržištu.

Savills je svjetski priznata kompanija koja posluje punih 170 godina, broji 40.000 zaposlenih, kao i 700 kancelarija širom svijeta, a prisutna je i na Londonskoj berzi. Sa reputacijom bez premca, Savills je nadaleko poznat po opsežnom poznavanju lokalnog i globalnog tržišta. Sa ponosom možemo reći da se kompanija nalazi na samom vrhu ljestvice, kada su u pitanju konsultantske usluge, koje se nude kako pojedincima, tako i kompanijama i institucijama, a sve u cilju donošenja najboljih odluka kada su nekretnine u pitanju.

Ivana Nikčević, generalna menadžerka
Ivana Nikčević, generalna menadžerkafoto: Dream Estates Montenegro

Ivana Nikčević, generalna menadžerka kompanije Dream Estates Montenegro/ Savills sa zadovoljstvom je istakla:

"Obilježavanje 20 godina postojanja predstavlja prekretnicu, koju smo nedavno krunisali na najljepši mogući način, jednom od najvećih prodaja na tržištu nekretnina u Crnoj Gori. U pitanju je prodaja vile vrijedne preko 10 miliona eura. Ovo pokazuje snagu našeg brenda, kao i povjerenje koje nam zadovoljni klijenti ukazuju godinama unazad."

Do današnjeg dana, kompanija Dream Estates Montenegro je prodala više od 800 nekretnina klijentima 22 različite nacionalnosti.

Kieran Kelleher, vlasnik
Kieran Kelleher, vlasnikfoto: Dream Estates Montenegro

Kieran Kelleher, vlasnik kompanije, najviše je fokusiran na konsultantske usluge kao segment poslovanja. "U proteklih 20 godina ostvarili smo saradnju sa 8 od 10 najvećih mixed- use projekata na Jadranskoj obali , čija je realizacija u toku ili je planirana u budućnosti. Posao obično započinjemo ֦od nule֞, vodeći investitora kroz kompletan razvojni proces, dajući detaljne smjernice kako najbolje iskoristiti potencijal zemljišta. Podaci dobijeni istraživanjem lokalnog i globalnog tržišta, zasnovani na činjenicama, predstavljaju ključ za pružanje kompletne usluge klijentima. Naš konsultantski tim pruža apsolutnu podršku klijentima od momenta inicijalne ideje, preko studije izvodljivosti, pa sve do konačne revizije projekta, vodeći računa da je isti maksimalno prilagođen tržištu. Prepoznati kao eksperti na polju brendiranih rezidencija, pravi smo izbor kako za nove, tako i za iskusne igrače u sektoru nakretnina.", saopštava Kelleher.

Vedrana Kelleher, direktorica
Vedrana Kelleher, direktoricafoto: Dream Estates Montenegro

Vedrana Kelleher, direktorica kompanije i jedan od učesnika u osnivanju UANCG, Udruženja agencija za nekretnine Crne Gore, ističe važnost uvođenja zakonske regulative koja uređuje djelatnost posredovanja u prometu nekretnina, a sve u cilju suzbijanja nelegalnog posredovanja, stvaranja pravne sigurnosti za građane i pravna lica u korišćenju usluga posrednika, tj. stavljanja ove djelatnosti u zakonske okvire.

Ona objašnjava: "Nelegalnim posredovanjem su najviše pogođeni registrovani poslovni subjekti koji se bave ovom djelatnošću, kao i građani i pravna lica koji koriste usluge posredovanja, kao i država jer ne naplaćuje poreze.

Inicijativa za donošenje Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti došla je od Udruženja agencija za nekretnine Crne Gore i Grupacije za trgovinu nekretninama Privredne komore Crne Gore. Nosilac izrade zakona je Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore i usvajanje se očekuje u toku 2024 godine. Prema zakonu, agencije će morati registrovati svoju djelatnost, agenti koji se bave posredovanjem moraće polagati stručni ispit. Posrednici će morati da ispune ostale uslove propisane ovim Zakonom, a sve u cilju dobijanja dozvole za obavljanje ove djelatnosti. Tržišna inspekcija će sprovoditi inspekcijski nadzor nad sprovođenjem Zakona, a Zakon će predviđati i kazne za one koji ga ne poštuju."

Možemo slobodno reći da je Crna Gora osigurala svoje mjesto na svjetskoj sceni, kada su u pitanju brendirane rezidencije.

Savillsov najnoviji izvještaj o brendiranim rezidencijama možete pronaći na linku

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas putem web sajtova:

www.dreammontenegro.com

www.domanekretnine.me

www.savills.com (Montenegro)

ili pozivom na broj +382 (0)32 304 788

Naša kancelarija se nalazi u Kotoru, na adresi Stari Grad 321 (preko puta hotela Astoria)

Dream Estates Montenegro
foto: Dream Estates Montenegro