Radulović - Valean: Potrebno valorizovati Luku Bar, njeni potencijali nijesu dovoljno iskorišćeni

"Dobili smo uvjeravanje da nam eksperti Evropske komisije stoje na raspolaganju u vezi sa nastavkom pregovora u poglavljima 14 i 21 koja se odnose na sektor saobraćaja"

568 pregleda 1 komentar(a)
Radulović i Valean, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Radulović i Valean, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Regionalno povezivanje zemalja Zapadnog Balkana je nužno kako bi domaće ekonomije bile konkurentnije, rekao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović nakon sastanka sa komesarkom za transport Adinom Valean u Briselu, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

"Crna Gora mora da se dodatno otvori prema Evropi, a za sve to potrebna su ulaganja u putnu i željezničku infrastrukturu", rekao je Radulović.

Radulović i Valean konstatovali su da je potrebno valorizovati Luku Bar čiji potencijali nijesu dovoljno iskorišćeni.

"Dobili smo uvjeravanje da nam eksperti Evropske komisije stoje na raspolaganju u vezi sa nastavkom pregovora u poglavljima 14 i 21 koja se odnose na sektor saobraćaja", poručio je Radulović.

"Ministar Radulović je sastankom sa komesarkom za transport Adinom Valean završio prvu zvaničnu posjetu Briselu, gdje se sastao i sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, generalnim direktorom DG Reform Mariom Navom i generalnom direktoricom DG Move Magdom Kopčinskom", piše u saopštenju.

"Ministar je o budućim investicionim projektima razagovarao sa šefom Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju Majklom Milerom kao i sa šefom Jedinice D5 za regionalne programe Zapadnog Balkana i Ekonomski investicioni plan u Evropskoj komisiji Holgerom Šroderom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: