Luka Bar došla do dokumentacije

Privatna PoA koja upravlja bivšim kontejnerskim terminalima na prostoru Luke Bar, tužila je državnu kompaniju pred Privrednim sudom jer tvrdi da joj je privatizacionim ugovorom iz 2013. godine, odbijeno pravo da jedina u akvatorijumu Luke Bar obavlja pretovar kontejnerskih i generalnih tereta

11813 pregleda 2 komentar(a)
Vrijednost spora nekoliko miliona (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Vrijednost spora nekoliko miliona (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Privredni sud je advokatima Luke Bar dostavio je ugovor o koncesiji za lučke djelatnosti, opravku, finansiranje i održavanje kontejnerskih terminala i generalnog tereta za tu državnu kompaniju, kako bi mogli da se izjasne na navode iz tužbe koju je protiv njih pokrenula privatna firma “Port of Adria” (PoA).

To je epilog jučerašnjeg ročišta u Privrednom sudu.

Advokatica PoA Azra Jasavić je sudu dostavila i odluku Vlade o dodjeli koncesije za eksploataciju kamena na ležištu “Volujica” i odluku o dodjeli koncesije za korišćenje lučkih terminala na području katastarske opštine (KO) Novi Bar. Sudija Vladimir Bulatović je nastavak spora zakazao za 13. mart, kako bi advokatica Luke Bar Snežana Kalezić mogla da se upozna sa sadržajem dostavljenog ugovora.

Privatna PoA koja upravlja bivšim kontejnerskim terminalima na prostoru Luke Bar, tužila je državnu kompaniju pred Privrednim sudom jer tvrdi da joj je privatizacionim ugovorom iz 2013. godine, odbijeno pravo da jedina u akvatorijumu Luke Bar obavlja pretovar kontejnerskih i generalnih tereta. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, vrijednost tužbe je nekoliko miliona eura, a stav Luke Bar je da ima pravo da radi pretovar kontejnerskih i generalnih tereta jer prilikom sklapanja privatizacionog ugovora nije pribavljeno mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije, da li se samo jednoj firmi može dati ovo pravo.

Kalezić je zbog obimnosti ugovora o koncesiji iz 2013, na kojem se temelji tužba i koji ima 143 strane, tražila dodatno vrijeme kako bi se sa istim upoznala i izjasnila na navode.

Bonus video: