Kompanija Vektra Boka prodala samo jedan objekat

Prodaje se i Autobuska stanica u Herceg Novom po početnoj cijeni od 500 hiljada eura, poslovni prostor Paradiso za 234 hiljade, poslovni prostor Služba računovodstva za 220 hiljada, motel Borići za 200 hiljada i zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura
158 pregleda 0 komentar(a)
Hotel plaža, Foto: Slavica Kosić
Hotel plaža, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.08.2017. 16:38h

Preduzetnik Rajko Čelebić jedini je dostavio ponudu od 251 hiljade eura za kupovinu poslovnog prostora Paradiso u Njegoševoj ulici u Herceg Novom koji je u vlasništvu AD Vektra Boka. Komisija za otvaranje ponuda, koja je danas radila u hotelu Plaža, odluku o izboru donijeće najkasnije osam dana od otvaranja ponuda.

Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je prošlog mjeseca javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine tog hercegnovskog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 10,02 miliona eura.Odluka je donesena na osnovu plana reorganizacije kompanije koju je u februaru ove godine usvojio Privredni sud, nakon što je stečaj u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Na prodaju je ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona, gradski restoran za 562,5 hiljada, zemljište i poslovni prostor u Herceg Novom za 330 hiljada, zemljište na Rosama za 250 hiljada eura.

Prodaje se i Autobuska stanica u Herceg Novom po početnoj cijeni od 500 hiljada eura, poslovni prostor Paradiso za 234 hiljade, poslovni prostor Služba računovodstva za 220 hiljada, motel Borići za 200 hiljada i zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Opština Herceg Novi je bila zainteresovana za kupovinu Autobuske stanice i motela Dubravu, na osnovu potraživanja prema „Vektra Boki“ od 1, 7 miliona eura na ime poreza na nepokretnosti, prireza na dohodak fizičkih lica, boravišne i komunalne takse i članstva u lokalnoj Turističkoj organizaciji. Kako je objasnio predsjednik Opštine Stevan Katić takvo „prebijanje dugova“ nije moguće, a drugi način nije postojao jer planom budžeta za ovu godinu nisu predviđena sredstva, a ni SO nije dala saglasnost za kupovinu te imovine.

Iz kompanije je saopšteno da će odbor direktora AD Vektra Boka donijeti odluku o raspisivanju novog oglasa za prodaju preostale imovine, ili će će se odlučiti za prodaju putem neposredne pogodbe.

Podsjećamo da je krajem decembra 2007. godine kada je Dragan Brković preuzeo HTP Boka, najavljeno da će ulaganja u četiri hotela biti šestostruko veća od 60 miliona koliko su ugovorene obaveze i da će do 2010. izgraditi ukupno 200 hiljada kvadrata hotelskih objekata. Do sada nije izgrađen niti rekonstruisan nijedan hotelski ili ugostiteljski objekat.

Bonus video: