URA: Očekujemo da će Spajić nastaviti da zadužuje Crnu Goru i da će taj iznos ići na više od milijardu eura

"Nije prošlo ni 100 dana, a Spajićeva Vlada se već zadužila 159 miliona eura, što je mnogo više nego 43. Vlada Dritana Abazovića u čitavom svom mandatu. Posljednje zaduženje 44. Vlade od 109 miliona eura staviljeno je pod oznakom tajnosti. Pitamo Spajića, šta kriju od građana Crne Gore"

4469 pregleda 10 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA traži od Vlade i premijera Milojka Spajića da saopšti detalje zaduženja od 109 miliona eura.

"Vijesti" su jutros objavile da je Ministarstvo finansija u decembru zaključilo ugovore o zaduženju sa osam domaćih poslovnih banaka. Ukupno zaduženje je iznosilo 109 miliona eura, sa prosječnom ponderisanom kamatnom stopom od 6,55 odsto fiksno godišnje, sa prosječnim rokom dospjeća od 54 mjeseca, odnosno najveći broj ugovora je zaključen na rok dopijeća od 5 godina.

"Nije prošlo ni 100 dana, a Spajićeva Vlada se već zadužila 159 miliona eura, što je mnogo više nego 43. Vlada Dritana Abazovića u čitavom svom mandatu. Posljednje zaduženje 44. Vlade od 109 miliona eura staviljeno je pod oznakom tajnosti. Pitamo Spajića, šta kriju od građana Crne Gore", saopšteno je iz GP URA.

Dodaju da su "na ovako pogubnu politiku Spajića bez ikakvog koncepta upozoravali i ranije".

"Nažalost, očekujemo da će Spajić nastaviti da zadužuje Crnu Goru i da će taj iznos ići na više od milijardu eura samo kako bi realizovao svoje populističke partijske ciljeve na ušrtb stabilnosti crnogorske ekonomije i nacionalnih interesa", saopšteno je iz URA.

Bonus video: