Joković - Ardeleanu: Potencijalna prilika za uzgoj rumunskih Angus goveda u Crnoj Gori

Joković i Ardeleanu su izrazili želju da dodatno osnaže prijateljske i ekonomske veze između dvije zemlje kroz, kako su naveli saradnju u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije

2649 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Moguća perspektiva ulaganja u sektor stočarstva, pri čemu se posebno ističe potencijalna prilika za uzgoj rumunskih Angus goveda u Crnoj Gori.

To je ocijenjeno na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV), Vladimir Joković sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Matejem Viorelom Ardeleanuom.

Oni su, kako je saopšteno iz MPŠV, izrazili želju da dodatno osnaže prijateljske i ekonomske veze između dvije zemlje kroz, kako su navelim saradnju u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije.

Ardeleanu je izrazio podršku procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

On je istakao da, imajući u vidu bogato iskustvo u ovom procesu i visoko kvalifikovan tim u Briselu posvećen poljoprivredi, Rumunija ostaje pouzdan partner i spremna je pružiti stručnu podršku u ovom važnom procesu.

Na sastanku je istaknuta otvorenost resornih ministarstava dvije zemlje za usku saradnju i blisku kooperaciju u cilju unapređenja poljoprivredne razmjene.

Joković je izrazio zahvalnost na susretu i naglasio važnost očuvanja prijateljskih odnosa između Crne Gore i Rumunije.

"Iskazana je spremnost da se preduzmu koraci kako bi saradnja u poljoprivrednom sektoru bila još jača, a veze između dvije zemlje čvršće", navodi se u saopštenju.

Oni su pojasnili da je dogovoren i susret sa visokim zvaničnicima i ekspertima iz Rumunije kako bi se dalje razmotrile mogućnosti saradnje.

"Ministarstvo poljoprivrede ostaje posvećeno jačanju saradnje sa Rumunijom u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje i trgovine poljoprivrednim proizvodima između dvije zemlje", zaključili su

Bonus video: