Ministarstvo daje u zakup zemljište na Sinjajevini za izgradnju vjetroelektrane

Ministarstvo je pozvalo zainteresovane investitore da učestvuju na javnom nadmetanju

4444 pregleda 1 komentar(a)
Sinjajevina (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Sinjajevina (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine objavilo je javni poziv za davanje u dugoročni zakup, na period od 30 godina, zemljišta u državnoj svojini na lokalitetu Sinjajevina u Opštini Šavnik, radi izgradnje vjetroelektrane.

Rok za podnošenje prijava je 1. mart do 13 sati, a javno usmeno nadmetanje će se obaviti u prostorijama Ministarstva 4. marta u deset sati.

Ministarstvo je pozvalo zainteresovane investitore da učestvuju na javnom nadmetanju.

Zemljište se daje u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane minimalne instalisane snage 6,6 megavata (MW) pojedinačno po vjetrogeneratoru.

Početna cijena zakupa nepokretnosti na godišnjem nivou iznosi 569,5 hiljada eura. Cijena zakupa na godišnjem nivou koriguje se za iznos odgovarajuće godišnje stope inflacije.

Na zemljištu koje se daje u zakup, učesnik na aukciji je u obavezi da izgradi vjetroelektranu minimalne instalisane snage 6,6 MW pojedinačno po vjetrogeneratoru.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju sva domaća i strana preduzeća i pojedinci, kao i konzorcijumi, ako su kupili aukcijsku dokumentaciju, uplatili depozit u iznosu od pet odsto od iznosa početne cijene zakupnine, odnosno 28,48 hiljada eura, potpisali nacrt ugovora i registrovali se kao učesnici na aukciji.

Pored navedenih uslova, učesnik mora da ima iskustvo u oblasti projektovanja ili izgradnje vjetroelektrana, da dokaže da je u posljednjoj poslovnoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat i da ima iskustvo u oblasti mjerenja potencijala vjetra na najmanje tri lokaliteta.

Prijave se podnose isključivo neposrednom predajom Komisiji za davanje u zakup nepokretnosti, na adresu Ministarstva, ulica IV Proleterske brigade broj 19, kancelarija broj 312.

Cijena aukcijske dokumentacije iznosi deset hiljada eura, a može se otkupiti do 29. februara do 13 sati.

Detaljnije informacije mogu se naći u javnom pozivu koji je objavljen na sajtu Ministarstva.

Bonus video: