Nenezić: Odnosom prema upravljačkim strukturama kompanija priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata

"Ako je ovo odnos prema upravljačkim strukturama najvažnijih kompanija, šta li će tek da rade sa onima koje su manje važne. Šta novo građani mogu očekivati iz WhatsApp grupe Pokreta Evropa sad ostaje da vidimo"

4105 pregleda 8 komentar(a)
Nenezić, Foto: Boris Pejović
Nenezić, Foto: Boris Pejović

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić kazao je da je sjednica Skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća priču o meritokratiji razrušila kao kulu od karata.

"Da nije tužno bilo bi smiješno. Nakon hokejaških izmjena predloga za članove odbora direktora najvrijednijeg preduzeća u državi, na telefonskim sjednicama Vlade i stranačkim WhatsApp grupama, na sva zvona najavljena fama o navodnoj meritokratiji se raspršila kao kula od karata. Ako je ovo odnos prema upravljačkim strukturama najvažnijih kompanija, šta li će tek da rade sa onima koje su manje važne. Šta novo građani mogu očekivati iz WhatsApp grupe Pokreta Evropa sad ostaje da vidimo", napisao je Nenezić na mreži X.

Vlada je večeras izglasala predlog da za člana Odbora direktora Elektroprivrede u ime Pokreta Evropa sad (PES) imenuje Sima Jokića, elektroinženjera iz Nikšića, saznaje TV Vijesti.

Jokić je zaposlen u nikšićkom Vodovodu.

Jokić je treći predlog PES-a nakon što su se poslanici te partije iz Nikšića Vladimir Bakrač i Uglješa Urošević danas pobunili protiv jučerašnjeg predloga Vlade da u ime PES-a u Odboru direktora bude elektroinženjer Bojana Savić.

Prvobitno rješenje PES-a bio je Radovan Bijelić.

Bonus video: