Bijelić: Predložio sam da u Odbor direktora EPCG bude neko sa više radnog iskustva u oblasti energetike

"Došlo je do nesporazuma kada je izabrana Bojana Savić, samo iz razloga jer smatram da nije korektno da pored nas u Nikšiću predstavnik PES-a bude iz Podgorice"

10799 pregleda 100 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Radovan Bijelić kazao je da je sam odustao od mjesta u Odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

U saopštenju koje je dostavio portalu Vijesti naveo je i da je predložio da njegovo mjesto pokrije "neko ko ima više radnog iskustva u oblasti energetike".

Zbog imenovanja u Odbor direktora EPCG u Pokretu Evropa sad danas je izbio sukob.

Bijelić je bio prvobitno rješenje za Odbor direktora EPCG, ali je na tu poziciju umjeto njega imenovana Bojana Savić, takođe iz PES-a.

Vlada je večeras na telefonskoj sjednnici izglasala predlog da za člana Odbora direktora EPCG u ime PES-a imenuje Sima Jokića, elektroinženjera iz Nikšića.

"Tačno je da sam ispred PES-a bio kandidat za OD EPCG. Shvatajući ozbiljnost i složenost navedene funkcije nijesam želio eksperimentisati i samostalno sam predložio da moje mjesto pokrije neko ko ima više radnog iskustva u oblasti energetike. Došlo je do nesporazuma kada je izabrana Bojana Savić, samo iz razloga jer smatram da nije korektno da pored nas u Nikšiću predstavnik PES-a bude iz Podgorice. Uz potpuno poštovanje naše koleginice Bojane Savić i poštovanje svih njenih referenci", kazao je Bijelić.

On je čestitao Jokiću na izboru za člana Odbora direktora EPCG.

Bonus video: