Sporna nabavka guma u Ministarstvu odbrane

Obavezala ga je i da po pravosnažnosti rješenja žaliocu uplati 1.370 eura na ime naknade za vođenje postupka, kao i 714 eura za troškove sastavljanja žalbe
364 pregleda 0 komentar(a)
gume, Foto: Shutterstock.com
gume, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 05.08.2017. 19:09h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme Jugobicikl promet Podgorica i poništila rješenje Ministarstva odbrane od 7. decembra prošle godine kojim je ponuda firme Vujačić na tenderu za nabavku guma ocijenjena kao najpovoljnija za prve četiri partije od ukupno šest.

Na tenderu je procijenjena vrijednost četiri partije guma iznosila 137.000 eura. Ponuda Jugobicikl prometa, za prve četiri partije, i ponuda Efel Mota Cetinje za partije 5 i 6 odbijene su kao neispravne.

Komisija je naložila Ministarstvu odbrane da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti, ponovo vrednuje ponude i donese zakonitu odluku.

Obavezala ga je i da po pravosnažnosti rješenja žaliocu uplati 1.370 eura na ime naknade za vođenje postupka, kao i 714 eura za troškove sastavljanja žalbe.

Partiju 1 na ovom tenderu činila je nabavka pneumatika za radnu mehanizaciju, partiju 2 nabavka guma za teretna motorna vozila, poluprikolice i prikolice, partiju 3 nabavka guma za tri vrste vojnih motornih vozila i partiju 4 nabavka pneumatika za inžinjerijske mašine.

Partija 5 se odnosila na pneumatike za putnička i terenska vozila stara do 10 godina, a partija 6 za ostala putnička i terenska vozila.

Bonus video: