Predlog zakona o elektronskim komunikacijama uskoro pred Vladom

"Nakon međuresorskih usaglašavanja Predlog će biti upućen na mišljenje Evropskoj komisiji, a nakon toga Vladi na utvrđivanje“

3995 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti

Predlog zakona o elektronskim komunikacijama uskoro će se naći pred Vladom, a predložena rješenja imaju za cilj podsticanje tržišta i zaštitu bezbjednosti korisnika po najvišim evropskim standardima, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

"Nakon inkluzivne javne rasprave tokom koje je stigao značajan broj korisnih komentara i sugestija, Radni tim kojim koordinira Ministarstvo pripremio je unaprijeđeni tekst Predloga zakona o elektronskim komunikacijama“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su dodali da je Predlog, koji je zahvaljući posvećenom radu novog tima završen za svega tri mjeseca, pripremljen u skladu s najboljom evropskom praksom.

"Nakon međuresorskih usaglašavanja Predlog će biti upućen na mišljenje Evropskoj komisiji, a nakon toga Vladi na utvrđivanje“, rekli su iz Ministarstva.

Oni su objasnili da je namjera tog Vladinog resora da, stvaranjem adekvatnog zakonodavnog okvira, da dodatni impuls razvoju tržišta u sektoru elektronskih komunikacija.

"U kontekstu potrebe snaženja otpornosti javnih elektronskih komunikacionih mreža i usluga, Predlog zakona predviđa mehanizme za jačanje bezbjednosti sa aspekta kritične infrastrukure i zaštite prava korisnika“, kazali su iz Ministarstva.

Oni su poručili i da će detaljan izvještaj sa javne rasprave biti objavljen do 15. marta na internet stranici Ministarstva ekonomskog razvoja.

Bonus video: