Jušković pisao Spajiću: Protivzakonito sam praćen, upoznajte javnost koje su prijetnje proistekle od mene

On navodi da je mislio da poslije 30. avgusta, prošao period da ANB bude alatka za eliminaciju lica koja imaju drugačije političke poglede, za obavljanje određenih javnih poslova, a što je bio slučaj sa njim, kada su ga, tvrdi, protivzakonito i protivustavno eliminisali

15358 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Nebojša Jušković koji je bio kandidat Koalicije “Za budućnost Crne Gore” za člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), a koji nije prošao procjenu bezbjednosti pisao je premijeru Milojku Spajiću kako bi saznao ko i kada je donio odluku da se vrše mjere tajnog nadzora prema njemu.

On je u pismu naveo da je ostao bez odgovora resornog ministra Filipa Radulovića.

"U odgovoru direktora ANB gospodina Borisa Milića broj 10-233/24-15252 od 05.03.t.g. nedvosmisleno ukazuje da se protivzakonito preduzimaju mjera tajnog nadzora, prema meni. Tražim da kao pretpostavnjeni direktoru ANB preduzmete neophodne aktivnosti, ko i kada je donio protivzakonitu odluku da se vrše mjere tajnog nadzora prema meni i sa kojim motivima", napisao je Jušković.

Spajiću je tražio da upozna javnost "kojе su to bezbjedonosnе prijetnje" građanima i državi Crnoj Gori proistekle od njega da bi bio pod tajnim nadzorom ANB-a.

"Ovim odgovorom od 05.03.t.g. ANB je direktno prekršlla Zakon o ANB član 1,2 i 3 i Ustav Crne Gore (“Sl.list CG” br.1/2007 i 38/2013-Amandmani I-XVI). Duboko sam uvjeren da je odgovor direktora ANB (prozvodi zaključak) politički motivisan, zbog mog političkog uvjerenja koje javno iznosim i ne krijem, a što ću i ubuduće činiti u skladu sa svojim mogućnostima", rekao je Juškvoić.

On navodi da je mislio da poslije 30. avgusta, prošao period da ANB bude alatka za eliminaciju lica koja imaju drugačije političke poglede, za obavljanje određenih javnih poslova, a što je bio slučaj sa njim, kada su ga, tvrdi, protivzakonito i protivustavno eliminisali.

"Ovakvo ponašanje je u suprotnosti sa Zakonom i Ustavom Crne Gore i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima i političkim slobodama i pravima", rekao je Jušković.

Bonus video: