Milatović s Ćolakuom: Avio povezanost Crne Gore i Rumunije značajna za jačanje saradnje

"Obostrano je izražen interes za snaženje bilateralne saradnje, s akcentom na važnost uspostavljanja avio povezanosti dvije države, što bi bio značajan korak na polju jačanja saradnje u oblasti ekonomije i turizma"

2419 pregleda 2 komentar(a)
Milatović i Ćolaku, Foto: Predsjednik.me
Milatović i Ćolaku, Foto: Predsjednik.me

Uspostavljanje avio povezanosti između Crne Gore i Rumunije bio bi značajan korak u jačanju saradnje dvije države u oblasti ekonomije i turizma, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Jakova Milatovića sa rumunskim premijerom Marćelom Ćolakuom u Bukureštu.

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta, on je na sastanku sa Ćolakuom ukazao na najznačajnije vanjskopolitičke prioritete Crne Gore, navodeći da je Crna Gora posvećena ostvarivanju punopravnog članstva u Evropskoj uniji (EU).

"Obostrano je izražen interes za snaženje bilateralne saradnje, s akcentom na važnost uspostavljanja avio povezanosti dvije države, što bi bio značajan korak na polju jačanja saradnje u oblasti ekonomije i turizma", kaže se u saopštenju.

Milatović je, kako se navodi, istakao da je Crna Gora u potpunosti usaglasila svoju politiku sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU.

Dodaje se da se Milatović u Parlamentaroj palati sastao sa predsjednikom Senata Rumunije Nikolaem Ćukom i predsjednikom Predstavničkog doma Alfredom Simonisom.

“Tokom odvojenih sastanaka sa predstavnicima rumunskog Parlamenta konstatovano je da odnose dvije države karakteriše tradicionalno prijateljstvo i odlična bilateralna saradnja”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: