Božović: Zainteresovani smo za obezbjeđivanje dodatnih, vanbudžetskih sredstava za infrastrukturne intervencije na UCG

Rektor UCG Vladimir Božović sastao se sa Jurijem Mirošničenkom, višim specijalistom za oblast energetike u Svjetskoj banci

3943 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Na Univerzitetu Crne Gore (UCG) smo zainteresovani za obezbjeđivanje dodatnih, vanbudžetskih sredstava za infrastrukturne intervencije na UCG, te uvećanje energetske efikasnosti kroz koncept zelenog univerziteta, saopštio je rektor UCG Vladimir Božović.

Iz UCG je saopšteno da je on to kazao na sastanku sa Jurijem Mirošničenkom, višim specijalistom za oblast energetike u Svjetskoj banci.

Božović i Mirošničenko sastali su se sa saradnicima u okviru posjete delegacije Svjetske banke Crnoj Gori povodom realizacije Projekta za dekarbonizaciju energetskog sektora Crne Gore.

U saopštenju UCG se navodi da je Božović predstavio UCG kao najstariju visokoškolsku instituciju koja ove godine slavi jubilej – 50 godina rada, a infrastrukturne objekte ima u Podgorici, Cetinju, Baru, Kotoru, Nikšiću, Herceg Novom, Beranama i Bijelom Polju.

"Božović je ukazao na kontinuirane napore Univerziteta da unapređuje uslove rada za najmnogobrojniju studentsku zajednicu u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Mirošničenko je rekao da je za realizaciju projekta, koji treba da podrži Crnu Goru u dekarbonizaciji energetskog sektora, važan analitički i strateški pristup te da su na samom početku preduzimanja potrebnih koraka.

"Predstavnici Svjetske banke iznijeli su svoje viđenje mogućnosti za UCG te izrazili otvorenost za podršku Univerzitetu u konkretizaciji sljedećih koraka. Univerzitet Crne Gore, u skladu sa ulogom koju ima, kao najstarija visokoškolska obrazovna institucija, nastoji da da svoj puni doprinos efikasnijoj upotrebi prirodnih resursa, smanjenju zagađenja, održavanju biodiverziteta, rješavanju klimatskih promjena, kao i da, kroz lični primjer, jača društvenu odgovornost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: