Objavljen javni poziv u okviru pograma IPARD III: Za ruralni turizam 6,5 miliona pomoći

Finansijska podrška za ovaj Javni poziv sastoji se od 75 odsto novca koji je obezbijeđen iz evropskog fonda i 25 odsto nacionalnih sredstava obezbijeđenih iz budžeta Vlade

6126 pregleda 0 komentar(a)
Korisnici mogu biti građani,mikro i mala preduzeća (ilustracija), Foto: Privatna arhiva
Korisnici mogu biti građani,mikro i mala preduzeća (ilustracija), Foto: Privatna arhiva

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je prvi javni poziv za dodjelu bespovratnog novca u okviru pograma IPARD III. (Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije).

Poziv se odnosi na mjeru 7 “Diverzifikacija gazdinstava i razvoj poslovanja, podmjera “7.1 - Podrška investicijama za razvoj ruralnog turizma.

Finansijska podrška za ovaj Javni poziv sastoji se od 75 odsto novca koji je obezbijeđen iz evropskog fonda i 25 odsto nacionalnih sredstava obezbijeđenih iz budžeta Vlade.

“Iznos raspoloživog novca za Mjeru 7 'Diverzifikacija gazdinstava i razvoj poslovanja', Podmjera 7.1 'Podrška investicijama za razvoj ruralnog turizma' za period implementacije IPARD III programa 2021-2027 iznosi 16.893.333.00 eura, dok ukupan iznos raspoloživog novca za ovaj javni poziv iznosi 6,506.667,00 eura”, navodi se u pozivu.

Korisnik može biti građanin nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u skladu sa važećim Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i mikro i malo preduzeće, u skladu sa važećim Zakonom o računovodstvu koje je osnovano ili koje posluje u ruralnim područjima, kao nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u skladu sa važećim Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Korisnici moraju biti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do dana objave javnog poziva.

“Sredstva podrške za sprovođenje podmjere 7.1 mogu se dodijeliti za investicije čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi od 10.000 eura do 200.000 eura. Sredstva podrške za sprovođenje Mjere 7, Podmjera 7.1 dodjeljuju se u visini do 60 odsto vrijednosti odobrenih prihvatljivih troškova”, navodi se u pozivu.

Rok za podnošenje zahtjeva ističe 21.maja.

Bonus video: