Lukšić, Konjević i Damjanović osnovali firmu: Bićemo podrška odgovornim investitorima

Trojici bivših ministara partner je i Bojan Bugarin, bivši funkcioner MUP-a koji je direktor i za sada jedini zaposleni

42543 pregleda 245 reakcija 85 komentar(a)
Foto: Gov.me/Luka Zeković/Boris Pejović
Foto: Gov.me/Luka Zeković/Boris Pejović

Tri bivša crnogorska ministra finansija iz različitih političkih opcija Igor Lukšić (DPS), Raško Konjević (SDP) i Aleksandar Damjanović (bivši SNP), osnovali su zajedničku firmu za konsultantske aktivnosti "Trustrock Consulting Network".

Prema podacima iz registra, ugovor o osnivanju firme su potpisali 13. marta, dok je ona registrovana 18. marta. Osim tri bivša ministra, četvrti osnivač je Bojan Bugarin, bivši službenik MUP-a, koji je jedini zaposleni i direktor firme.

Bugarin je "Vijestima" u ime osnivača kazao da "Trustrock" teži da postane vodeća konsultantska kompanija u Crnoj Gori i regionu, pružajući strateške savjete i podršku stranim investitorima koji žele uspješno poslovati u našoj državi i regionu.

"Naš cilj je poticati prosperitet naših klijenata i doprinijeti ekonomskom napretku Crne Gore afirmišući i potrebu za regionalnom ekonomskom saradnjom i promocijom potencijala. Želimo raditi na afirmaciji Crne Gore kao poželjne destinacije za strane investicije, ističući njen bogati potencijal, konkurentne poreske stope, obrazovanu radnu snagu i visok životni standard. Kroz naše aktivnosti želimo stvarati nova radna mjesta, doprinijeti smanjenju odliva stručnih mladih ljudi i stvaranju prosperitetne budućnosti za mlade ljude u Crnoj Gori. Pružamo sveobuhvatnu podršku stranim investitorima tokom cijelog investicionog procesa - od analize tržišta do realizacije projekata. Duboko poznavanje crnogorskog i dijelom refionalnog zakonodavstva nam omogućava da budemo pouzdan savjetnik, pomažući im u usklađivanju sa propisima i olakšavanju poslovanja. Na taj način, naše stručno vodstvo omogućava klijentima donošenje informisanih odluka i postizanje izvanrednih rezultata u Crnoj Gori i regionu. Trustrock promoviše odgovorne investicije koje doprinose dugoročnom ekonomskom prosperitetu Crne Gore i njenih građana", kazao je Bugarin.

Sjedište firme je u naselju Siti kvart u Ulici vojvode Maša Đurovića.

"Trustrock" znači kamen povjerenja.

Ukupan osnivački ulog je četiri eura, a svi osnivači imaju po četvrtinu uloga.

Lukšić je četiri puta biran za ministra finansija od 2004. do 2010. godine, a zatim je bio premijer od 2010. do 2012. godine. Nakon završetka političke karijere Lukšić je pet godina radio kao konsultant u međunarodnoj revizorskoj kompaniji Pricewaterhousecoopers-u (PwC), a i predavač je na Univerzitetu Donja Gorica.

Aleksanadr Damjanović je bio dugogodišnji opozicioni poslanik i predsjednik skupštinskog odbora za ekonomiju. U prošloj Vladi Dritana Abazovića bio je ministar finansija od aprila 2022. do kraja oktobra 2023. godine.

Raško Konjević je bio dugogodišnji poslanik SDP-a i predsjednik te partije. Bio je ministar unutrašnjih poslova od 2012. do 2016. godine, a od maja do novembra 2016. godine ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja. U manjinskoj Vladi Dritana Abazovića bio ministar odbrane od aprila do oktobra 2022. godine, kada je SDP napustio tu vlast.

Bonus video: